Tone Risvoll Kvernes – Årets kommuneprofil:

– Fint å sette barnevernet i et positivt lys

Barnevernslederen på Kongsberg ble hedret mandag morgen. Nå ønsker hun at flere skal ta lærdom av erfaringene hun og kollegene har gjort.
16.01.2017
15:46
16.01.2017 16:05

hans.henrik@lomedia.no tri@lomedia.no

Nyhetsredaktør i Kommunal Rapport, Ole Petter Pedersen, delte mandag ut det synlige beviset på at Tone Risvoll Kvernes er Årets kommuneprofil.

– Det er fint å vise at godt arbeid kan settes pris på, sier nyhetsredaktøren til Fontene.

Se takketalen her

Takket de ansatte

Det var en lattermild prismottaker som glad tok mot æresbevisningen, som kom i form av en karikaturtegning.

– Den prisen her, den deler jeg med hele gjengen her. Det er viktig for meg å si, poengterte Kvernes i kantina på Kongsberg rådhus, der barnevernsavdelingen og andre nysgjerrige hadde samlet seg.

Les saken som gir bakgrunnen for hvorfor nettopp Tone Risvoll Kvernes ble nominert til prisen.

– Jeg valgte å bli leder for gjengen for tre år siden, og så har de gjenvalgt meg. Det er lederen som først velger, som søker jobb. Men så er man avhengig av at de som skal bli ledet, velger lederen sin. Det føler jeg at de har gjort. Det er jeg veldig glad for, sa Kvernes.

Rådmann og ordfører var også på plass for å sette pris på barnevernslederen.

Overføringsverdi

– Vi er veldig stolte, og vi er veldig fornøyd med å ha nominert deg, og ikke minst med at du nådde helt opp. Vi tror det arbeidet du gjør har stor overføringsverdi til andre enheter i kommunen. Så tenker jeg at du, gjennom de lederegenskaper du har vist, er et forbilde i Kongsberg kommune, sa rådmann Wenche Grinderud.

Les også: Hun ble kåret til årets kommunale leder

Blant lykkeønskningene og kakene som skal spises, har prisvinneren selv også tid til en litt tyngre refleksjon.

– Veldig positivt for oss

– Det er veldig positivt for oss spesielt, og for barnevernet generelt at vi får denne prisen. Barnevernet har ofte en negativ klang over seg når det kommer ut saker i offentligheten. Det man ser i media er jo ofte de mest dramatiske sakene. Som oftes jobber jo barnevernet mye med å finne løsninger sammen med familiene, og med å hjelpe barn i familien. Ikke med omsorgsovertakelser. Kanskje kan denne prisen også være en påminnelse til andre barnevernstjenester om at man må bidra selv til å bedre sitt eget rykte, sier Kvernes til Fontene.

– Kanskje gir dette et lite spark til å dra fram barnevernsfaget på en litt mer positiv måte. For oss lokalt så håper jeg at prisen kan gjøre de som jobber her stolt over egen arbeidsplass, sier hun.

– Dette har ikke kommet over natta. Det er noen som ikke har orket den endringen vi har gått gjennom. Jeg gir meg ikke så lett, og hvis jeg har tro på noe, så går jeg for det, sier hun.

– Godt å fokusere på positive ting iblant

For Kommunal Rapport er det ekstra artig å se at akkurat Kvernes sin historie har fenget hele landet, og ikke bare området rundt Kongsberg.

Normalt i avstemninger er den lokale forankringen viktig, men denne gangen kan det se ut som barnevernet over hele landet har støttet prisvinneren.

– Gjennom året fokuserer vi vel på ganske mye av det negative i den kommunale hverdagen, og da er det ekstra fint å kunne ha fokus på noe som er positivt. Det virker som om man har truffet en nerve i kommune-Norge med akkurat Tones historie, sier Pedersen.

16.01.2017
15:46
16.01.2017 16:05