Livsmot og kreft
Audun Myskja:Leve med kreftHvordan styrke håp og livsmot Cappelen 2005, utgitt i samarbeid med Kreftforeningen
Saken oppsummert
Forfatteren Audun Myskja er lege og har lang erfaring i å behandle kreftsyke. Han understreker i innledningen at han ikke påstår at teknikkene i boka vil gjøre noen frisk. Det han er opptatt av, og ønsker mer debatt om, er mestring av sykdom og hvordan man kan få det beste ut av resten av livet, uansett hvor lenge det er. Myskja er også opptatt av at den psykiske innstillingen til det å bli frisk. Forfatteren har brukt anonyme kreftrammede og pårørende som viktige kilder i boka. Enkeltmenneskers fortellinger blir eksempler på hvordan det kan oppleves, for eksempel å ha mistanke om kreft i sin egen kropp, eller å få kreftdiagnosen. Samtidig gir forfatteren veiledning i hva man kan vente seg både av omgivelsene, sykehus og leger. Han gir forslag til hvor kan man finne hjelp, han gir konkrete råd om hvordan man kan snakke med legen og lister opp hvordan man bør spise. Et kapittel i boka er viet avspenning, visualisering og bearbeiding av følelser. Forordet til denne boka er skrevet av generalsekretær i kreftforeningen Anne Lise Ryel, som selv nylig er behandlet for brystkreft. Hun skriver at boka kan leses fra perm til perm eller brukes som et oppslagsverk.
Flere saker
Kvinnen på bildet er medlem av urfolksorganisasjonen CPK som arbeider for å beskytte urfolks rettigheter mot selskaper som driver med skogbruk, vannkraft og gruvedrift.
Hanna Skotheim
– Vi eksisterer ikke i dette rasistiske systemet
Berit Jacobsen er leder i Norsk barnevernlederforening. Hun mener det ikke nødvendigvis er mindre krevende å jobbe i en liten barnevernstjeneste.
Fartein Rudjord
Skal ledere i små barnevernstjenester tjene minst?
Brian Cliff Olguin
Sjekk hva barnevernslederen i din kommune tjener
Kjell Arne Lie synes ikke hans eget forbund har vært helt tydelige i spørsmålet om masterkrav i barnevernet.
Hanna Skotheim
Han mener forbundet motsier seg selv i debatten om masterkrav
Marius Kristiansen og Kjell Grinden har vært konferansierer på Morodalfestivalen i mange år. Her er de ikledd konferansier-dressene.
Tove Grønli
Marius vant kulturpris: – Verdens beste sidekick
Huthayfa Abusseriya dro til Egypt sammen med mange andre palestinaaktivister. Bildet er tatt i forbindelse med en demonstrasjon foran Stortinget i fjor høst.
Hanna Skotheim