JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra næringslivet til FO

- Jeg ble lei av å hjelpe forsikringsselskapene å tjene mer penger. Nå vil jeg hjelpe mennesker som virkelig trenger det, sier Nataniel Kristoffersen, fersk sosionomstudent og nyvalgt leder i FO-studentene.
31.10.2010
21:44
16.12.2013 14:28

solfrid.rod@lomedia.no

Han ble søndag valgt til å overta ledervervet etter Kenneth Stuve, som går av ved nyttår.

Kristoffersen fikk 13 stemmer. Motkandidat Rene W. Draven, som ikke var til stede på årsmøtet, fikk fire stemmer.

Uredd

Den nyvalgte studentlederen er 30 år og første års student på Høgskolen i Volda. Der bor han på hybel i ukene. I helgene prøver han å komme seg hjem til kona i Bergen.

Alt han hadde hørt om godt studentmiljø i Volda har slått til, og Kristoffersen gleder seg til å kombinere studier med studentpolitisk engasjement.

Han er, etter eget utsagn, ikke redd for å si hva han mener, og synes det er naturlig at en studentorganisasjon er hakket mer radikal enn moderorganisasjonen.

- Det er absolutt ikke noe poeng i å være uenig bare for å være uenig. Men vi skal ikke være redde for å si vår mening, sier studentlederen.

Kurset i HK

Han kjenner fagbevegelsen godt fra sin tid som tillitsvalgt i Handel og kontor. Noe av det første Kristoffersen vil gå i gang med er å forene andre fagforbund og organisasjoner i kampen for 11 måneders studiefinansiering.

- Det er et unisont krav, men organisasjonene har ikke samlet seg. Det må vi gjøre. Vi må virkelig presse regjeringen for å få på plass 11 måneders studiefinansiering, sier den nyvalgte lederen.

Aller viktigst er likevel rekruttering og medlemspleie, mener Kristoffersen. Autorisasjon og bedre studiefinansiering er viktige krav for FO-studentene, men medlemstall er avgjørende for å bli hørt, fastslår han.

Helt nytt AU

Kristoffersen overtar som leder få dager etter at FO har feiret 35 prosent organisasjonsgrad blant studentene. FO har nå i overkant av 2 500 studentmedlemmer.

Med seg har Kristoffersen et helt nytt arbeidsutvalg. Nyvalgt nestleder, Unni Dahle (51), studerer vernepleie på Diakonhjemmets høgskole i Rogaland. I likhet med Kristoffersen fikk hun på et tidspunkt nok av næringslivet.

- Jeg ble lei av å jobbe vettet av meg for at sjefene mine skulle få finere, dyrere biler, sier Dahle. I framtida håper hun å jobbe innen habilitering.

- Jeg tror jeg er god til å stille kritiske spørsmål, men på en hyggelig måte. Jeg er ansvarsbevisst og humoristisk. Jeg kan representere kvinner, og sikkert også menn, som velger å realisere seg selv i godt voksen alder, sa Dahle til årsmøtet, som valgte henne med overveldende flertall. Østfoldkandidaten Rene W. Draven fikk fire stemmer.

Kamp om vervene

Også vervet som studentrepresentant i seksjonsrådet for barnevernpedagoger var det kamp om.

Årsmøtet valgte første års student Nina Lily Richmond foran andre års student Benedicte Mikalsen fra Høgskolen i Harstad. Hun ble i stedet informasjons- og rekrutteringsansvarlig.

24 år gamle Richmond beskriver seg selv som pålitelig, engasjert, kunnskapstørst og veldig lysten på de utfordringene studentpolitikken og seksjonsrådet har å by på.

Kjærlighet til faget

Lene Krakk fra Diakonhjemmets høgskole i Rogaland ble valgt som studentrepresentant til seksjonsrådet for vernepleiere, også hun fersk i faget.

- Jeg er ny på skolen og ny i politisk arbeid. Jeg kan stille med motivasjon, mot og ung glød. Jeg har mye engasjement og kjærlighet til vernepleiefaget, sa Krakk.

Rene W. Draven fra Høgskolen i Østfold ble valgt som studentrepresentant i seksjonsrådet for sosionomer, foran Kjetil Løvik fra Høgskolen i Volda. Løvik, som har en fortid som snekker og teknisk tegner, ble valgt til leder av studentenes valgkomité.

Jan Kaare Jernslett, som ikke var til stede på årsmøtet, ble studentrepresentant for velferdsarbeidereutvalget.

31.10.2010
21:44
16.12.2013 14:28