JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nettkrigen fortsetter

De er lut lei svartelister og trusler. Pro-barnevernere tar igjen.
05.05.2009
10:56
16.12.2013 09:53

edv@lomedia.no

I påsken publiserte de en liste på nettet. Listen inneholder 38 navn på personer som har opprettet såkalte svartelister over offentlig ansatte involvert i barnevernssaker.

Personene bak den nyopprettede nettsiden jobber innen psykiatrien, ambulansetjenesten og barnevernet.

En av personene bak siden ringte i dag Fontene for å opplyse at siden er oppe og går igjen. Vedkommende reagerer på at Fontene skaper unødvendig oppmerksomhet rundt barnevernmotstanderne.

– Den publisiteten de får er så dum at jeg har ikke ord.

Innringeren vil isteden promotere sin egen side.

– Vi passer oss for å begå ærekrenkelser. Siden vår er laget for å være litt dum, med en dose humor. Vi fjerner dem gjerne fra lista vår hvis de tar kontakt og ber om det. Problemet er at de ikke fjerner oss fra deres liste.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Alle normale folk er enige i at vi trenger et barnevern i Norge. Enhver må ha rett til å si det han eller hun mener om barnevernet. Men jeg reagerer på at de registrerer seg i Brønnøysundregistrene som medlemsorganisasjon og medlemspengene går til å hetse offentlig ansatte. Noe av det de legger ut på www(…) er rett og slett forferdelig.

– Hvorfor er dere anonyme?

– Folk er redde for å legge seg ut med disse folkene. Jeg har selv mottatt trusler som at ’vi skal få tak i deg’. Det er komisk at ikke myndighetene klarer å gjøre noe med hetsingen. Vi kan ikke stå fram med navn. Flere av oss har allerede opplevd å få spraya ned bilen.

Innringeren synes synd på de barnevernpedagogene som jobber med de tyngste sakene og er drapstruet. – En får psykiske reaksjoner av slikt.

– Hvorfor ikke politianmelde?

– Vi gidder ikke lenger. Når vi kontakter politiet, svarer de bare ’Vet dere hvor mye vi blir trua?’.

– Er du ikke redd for at dere provoserer mennesker som allerede er sterkt presset?

– Det er opplagt at en del av dem sliter psykisk. Jeg har veldig sympati for dem som lever med en barnevernssak rundt seg. Men mye av sympatien forsvinner når de tar i bruk slike midler. Enkelte legger ut diagnosene sine på nettet for å framstille seg selv som ofre. Det er ille. Det hadde vært bra å fått styrt dem over på et annet spor.

05.05.2009
10:56
16.12.2013 09:53