Årets sosialarbeider
Den internasjonale sosialarbeiderdagen feires i dag av 500 000 sosialarbeidere i over 80 land. FO startet feiringen på forskudd med prisutdeling til Årets sosialarbeider, Reidun Dybsland.
Saken oppsummert
solfrid.rod@lomedia.no
Reidun Dybsland har i en årrekke jobbet med barn utsatt for vold og overgrep, ved barnevernvakten i Bergen, Barnehuset og Ressurssenter om vald, traumatisk stress og sjølmordsførebygging region vest.
I tillegg driver hun undervisning og veiledning. I dette arbeidet jobber Dybsland med å gi fagfolk tilstrekkelig kompetanse og mot til å fange opp de signalene overgrepsutsatte barn sender ut.
At barn utsettes for vold og seksuelle overgrep av sine nærmeste er et så stort tabu at selv fagfolk som er gode på kommunikasjon med barn, velger å ikke se og høre, i følge Dybsland.
Overveldet og glad
Nettopp kombinasjonen av det praksisnære arbeidet med barn og formidlingen av kunnskap ble trukket fra av forbundsleder Randi Reese da hun delte ut prisen under en festmiddag i går kveld.
Arbeidet i praksisfeltet gir meg større legitimitet når jeg underviser andre, sa også prisvinneren selv i sin takketale.
– Jeg ble overveldet da jeg fikk vite om prisen for et par uker siden, og jeg ble enda mer overveldet nå, sa Dybsland etter rosende ord og stående applaus fra rundt 80 sosialarbeiderkollegaer i salen.
– Jeg synes det er veldig kjekt at arbeidet med utsatte barn blir satt pris på. Denne prisen er en stor inspirasjon for meg til å stå på videre. Jeg er kjempeglad for den, sa Dybsland.
Større forståelse
Dybsland er også takknemlig for å ha fått lov til å jobbe med det hun brenner for og for å tilhøre et fagmiljø i stadig utvikling. Det er, i følge Dybsland, en økende forståelse for at overgrepsutsatte barn trenger et helhetlig tilbud, slik at de slipper å bli gående i runddans mellom ulike faggrupper.
Forskningen og utviklingsarbeidet på dette feltet vil bidra til økt fokus på de mest utsatte barna i åra framover, tror Dybsland.
Dette er tredje gangen FO deler ut sosialarbeiderprisen. Den gis til et medlem som i særlig grad har utøvd godt sosialt arbeid eller bidratt til fagutvikling og består av et reisestipend som kan brukes til å delta på en nordisk eller internasjonal fagkonferanse.
Intervju med Reidun Dybsland finner du i Fontene nr. 4, som kommer ut 20. Mars.
Flere saker
– Regjeringen vil myke opp kompetansekravene i barnevernet, sier barne- og familieminister Lene Vågslid.
Brian Cliff Olguin
Regjeringen snur, likevel ikke krav om master i barnevernet
– Våre ansatte kan ikke fortsette å bære byrden av en underfinansiert helsepolitikk, sier Kristoffer Nicolaysen.
Martin Guttormsen Slørdal
Overtid skal kutte ventelistene: – Brudd på arbeidsmiljøloven
Kollegaene Kristine Baumann og Vibeke Solli ved Søndre Nordstrand barnevernstjeneste er frustrert over datasystemet. Tredjemann, Runa Aarre Sommarset, var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Hanna Skotheim
– Jeg visste ikke at det var IT-systemet som skulle gjøre jobben i barnevernet vanskelig
LO-leder Peggy Hessen Følsvik (t.v.) ble enig med NHO-sjef Ole Erik Almlid (t.h.) om årets sentrale lønnsoppgjør. I midten Riksmekler Mats Ruland.
Sissel M. Rasmussen
LO og NHO er enige om ny lønn: – Et godt utgangspunkt for offentlig sektor
Tonje Brenna legger fram forslag om å heve aldersgrensen i staten fra 70 til 72 år.
Leif Martin Kirknes
Vil heve aldersgrensen i staten til 72 år
Har du lurt på hva du kan gjøre av aktiviteter når du er borte fra jobb på grunn av sykdom eller skade?
Kinga Howard / Unsplash (Illustrasjonsfoto)