JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets sosialarbeider

Den internasjonale sosialarbeiderdagen feires i dag av 500 000 sosialarbeidere i over 80 land. FO startet feiringen på forskudd med prisutdeling til Årets sosialarbeider, Reidun Dybsland.
17.03.2009
07:47
16.12.2013 09:17

solfrid.rod@lomedia.no

Reidun Dybsland har i en årrekke jobbet med barn utsatt for vold og overgrep, ved barnevernvakten i Bergen, Barnehuset og Ressurssenter om vald, traumatisk stress og sjølmordsførebygging region vest.

I tillegg driver hun undervisning og veiledning. I dette arbeidet jobber Dybsland med å gi fagfolk tilstrekkelig kompetanse og mot til å fange opp de signalene overgrepsutsatte barn sender ut.

At barn utsettes for vold og seksuelle overgrep av sine nærmeste er et så stort tabu at selv fagfolk som er gode på kommunikasjon med barn, velger å ikke se og høre, i følge Dybsland.

Overveldet og glad

Nettopp kombinasjonen av det praksisnære arbeidet med barn og formidlingen av kunnskap ble trukket fra av forbundsleder Randi Reese da hun delte ut prisen under en festmiddag i går kveld.

Arbeidet i praksisfeltet gir meg større legitimitet når jeg underviser andre, sa også prisvinneren selv i sin takketale.

– Jeg ble overveldet da jeg fikk vite om prisen for et par uker siden, og jeg ble enda mer overveldet nå, sa Dybsland etter rosende ord og stående applaus fra rundt 80 sosialarbeiderkollegaer i salen.

– Jeg synes det er veldig kjekt at arbeidet med utsatte barn blir satt pris på. Denne prisen er en stor inspirasjon for meg til å stå på videre. Jeg er kjempeglad for den, sa Dybsland.

Større forståelse

Dybsland er også takknemlig for å ha fått lov til å jobbe med det hun brenner for og for å tilhøre et fagmiljø i stadig utvikling. Det er, i følge Dybsland, en økende forståelse for at overgrepsutsatte barn trenger et helhetlig tilbud, slik at de slipper å bli gående i runddans mellom ulike faggrupper.

Forskningen og utviklingsarbeidet på dette feltet vil bidra til økt fokus på de mest utsatte barna i åra framover, tror Dybsland.

Dette er tredje gangen FO deler ut sosialarbeiderprisen. Den gis til et medlem som i særlig grad har utøvd godt sosialt arbeid eller bidratt til fagutvikling og består av et reisestipend som kan brukes til å delta på en nordisk eller internasjonal fagkonferanse.

Intervju med Reidun Dybsland finner du i Fontene nr. 4, som kommer ut 20. Mars.

17.03.2009
07:47
16.12.2013 09:17