– Kolberg burde holde seg for god

FO-leder Randi Reese mener Aps Martin Kolberg burde holde seg for god til å bruke Frp-retorikk. Hans uttalelser om å knuse radikal islam skaper ikke gode dialoger, mener hun.
13.03.2009
13:37
16.12.2013 09:14

mia.paulsen@lomedia.no

– Martin Kolberg burde holde seg for god til å bruke Frp-retorikk. Både Arbeiderpartiet og Kolberg pleier å vise større styrke i disse spørsmålene, og de har en bedre politikk enn de viser gjennom dette utsagnet, sier hun.

Det var statskanalen NRK som i går fortalte at Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg vil bekjempe radikal islam. Utsagnet dukker opp i forbindelse med at Frp seiler i medvind.

– Radikal islam hører ikke hjemme i Norge på noen som helst måte og det vil vi bekjempe, sa han.

Kolberg sa videre:

– Arbeiderpartiet vil ivareta det store flertallets interesser, samtidig som vi må være krystallklare på at norsk lov skal gjelde og at aller ekstremistiske grupper ikke har noen plass i det norske samfunn.

Assosiasjoner

Randi Reese mener at slike utsagn skaper assosiasjoner og bilder som karakteriserer mennesker etter gruppe.

– Generelle karakteristikker er ikke med på å skape fred eller gode dialoger, sier hun.

Gjennom arbeid i mange deler av offentlig sektor møter FO-organiserte mennesker fra alle deler av samfunnet.

– Det er viktig at vi behandler folk som er i landet utfra om de faktisk har brutt norsk lov eller ikke. Hvis de holder loven, er det ingen grunn til å bruke betegnelser som «radikal islam» på folk med en annen tro. Vi må se menneskene i den situasjon de er i, sier FO-leder Reese.

13.03.2009
13:37
16.12.2013 09:14