JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kolberg burde holde seg for god

FO-leder Randi Reese mener Aps Martin Kolberg burde holde seg for god til å bruke Frp-retorikk. Hans uttalelser om å knuse radikal islam skaper ikke gode dialoger, mener hun.
13.03.2009
13:37
16.12.2013 09:14

mia.paulsen@lomedia.no

– Martin Kolberg burde holde seg for god til å bruke Frp-retorikk. Både Arbeiderpartiet og Kolberg pleier å vise større styrke i disse spørsmålene, og de har en bedre politikk enn de viser gjennom dette utsagnet, sier hun.

Det var statskanalen NRK som i går fortalte at Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg vil bekjempe radikal islam. Utsagnet dukker opp i forbindelse med at Frp seiler i medvind.

– Radikal islam hører ikke hjemme i Norge på noen som helst måte og det vil vi bekjempe, sa han.

Kolberg sa videre:

– Arbeiderpartiet vil ivareta det store flertallets interesser, samtidig som vi må være krystallklare på at norsk lov skal gjelde og at aller ekstremistiske grupper ikke har noen plass i det norske samfunn.

Assosiasjoner

Randi Reese mener at slike utsagn skaper assosiasjoner og bilder som karakteriserer mennesker etter gruppe.

– Generelle karakteristikker er ikke med på å skape fred eller gode dialoger, sier hun.

Gjennom arbeid i mange deler av offentlig sektor møter FO-organiserte mennesker fra alle deler av samfunnet.

– Det er viktig at vi behandler folk som er i landet utfra om de faktisk har brutt norsk lov eller ikke. Hvis de holder loven, er det ingen grunn til å bruke betegnelser som «radikal islam» på folk med en annen tro. Vi må se menneskene i den situasjon de er i, sier FO-leder Reese.

13.03.2009
13:37
16.12.2013 09:14