JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt masterstudium

Fra høsten kommer et nytt studium i psykososialt arbeid ved Universitetet i Oslo med tung kompetanse i bunnen. Gjennomført studium gir mastergrad.
06.03.2009
10:31
16.12.2013 09:08

Studiet heter Master i psykososialt arbeid - selvmord, rus, vold og traumer. Det retter seg mot fagpersonell som møter problemstillingene i sitt daglige arbeid: sosionomer, pedagoger, sykepleiere, leger, psykologer, politi og andre relevante yrker. Studiekonsulent Anita Kjølsrud sier i en pressemelding at det er behov for bedre kompetanse for å gjøre bedre forebyggende arbeid. I dag velger rundt 550 mennesker å ta sitt liv hvert år. Rus og avhengighetsproblematikk er økende, og de som opplever vold og overgrep kan få store helseproblemer.

Tung kompetanse

Tre fremstående kompetansesentre har tatt initiativ til studiet: Nasjonalt senter for selvmordsforskning og –forebygging, Senter for rus og avhengighetsforskning og Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Studiekonsulent Kjølsrud sier at det er avgjørende at det forebyggende arbeidet bygger på oppdatert forskning. Kjølsrud forteller at kartlegginger har vist behov for bedre kompetanse hos behandlings- og hjelpeapparatet innenfor disse områdene

Nye krav

– Nye reformer og tiltak for å forebygge og redusere konsekvensene av selvmord, rus og vold stiller også nye krav til kompetanse og nytenkning blant ansatte i en rekke profesjoner, sier hun. Studiet skal være et tilbud til fagpersoner som er i jobb, slik at masterprogrammet kan knytte praksis- og teorifeltet bedre sammen. Det er et deltidsstudium over tre år. Søknadsfristen er 15. april.

06.03.2009
10:31
16.12.2013 09:08