– Bedre rustet nå
Krishna Chudasama har fått avskjed i nåde fra sin stilling som statssekretær hos barne- og likestillingsministeren. FOer Chudasama var den eneste politisk ansatte med innvandrerbakgrunn i regjeringen Stoltenberg.
– Generelt er det statsministerens kontor som bestemmer sammensetningen av den politiske delen av departementene. Mitt departement fikk redusert sin politiske stab, og denne endringen gjorde at jeg måtte gå, sier Chudasama til Embla-Fontene.
– Jeg er bedre rustet nå, har fått mer kompetanse og erfaring til å ta fatt på nye oppgaver. Derfor er jeg glad for å ha fått jobbet på topplan i politikken, og fått den erfaring og det nettverket som en slik posisjon gir, sier hun videre.
Det tidligere sosialombudet i Fredrikstad er sosionom og cand. polit. med mastergrad i sosialt arbeid, og har sittet i bystyret i Fredrikstad. Hun har også vært medlem av minoritetsetnisk utvalg i FO.
Ikke alibi
Oppnevnelsen av Chudasama kom etter sterk kritikk mot Stoltenberg-regjeringen på grunn av mangel på etnisk mangfold i regjeringen og staben. Chudasama tar imidlertid sterk avstand fra å skulle ha vært et innvandrer-alibi for regjeringen. – Jeg ble oppnevnt på grunn av min kompetanse, erfaring og politiske engasjement. Det å ha en annen kulturell bakgrunn er et pluss og en styrke for et flerkulturelt samfunn. Men mine oppgaver i departementet var ikke knyttet til min bakgrunn som innvandrer, sier Krishna Chudasama, som sier at hun savner spørsmål om hvem som er personen bak innvandrer-”stemplet”.
Nå skal hun ha juleferie før hun tar stilling til hvordan hun skal bruke ressursene sine videre. – Mulighetene er mange. Jeg har fortsatt tilknytning til Fredrikstad kommune, og har en dialog med dem. Mitt engasjement dreier seg om de svakeste av de svake, sier Chudasama. På spørsmål om videre politisk engasjement, svarer hun: – Min erfaring og kompetanse er til disposisjon for min partiorganisasjon.
Parallelt med at Chudasama gikk av, ble Hadia Tajik (23) ansatt som politisk rådgiver i Arbeids-og inkluderingsdepartementet.
Siste nytt
De ansatte ved Nav Årstad er fortsatt preget etter drapet på en kollega for snart to år siden, forteller både leder og tilltisvalgt. Her et bilde fra kontoret i dagene etter drapet.
Torstein Bøe / NTB
Etter Nav-drapet i Bergen: 25 ansatte har sluttet hittil i år
Hanna Skotheim
Steile fronter i kjønnsdebatten skremmer fagfolk: – Vi er redde for å krenke
Mye lest
John Kjetil Støle mener politiets manglende kunnskap om hva sosialarbeidere gjør, kan få konsekvenser for hjelpen de gir.
Erling Slyngstad-Hægeland
John Kjetil har ofte vært frustrert på barnevernet. Nå blir han sosionom for å forstå dem bedre
Vi må forstå at det er skadelig å flytte barn så ofte som fem ganger, skriver Roar Lillebostad.
Colourbox/Privat