JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kort og godt Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere har fått nytt navn. Det nye navnet er Fellesorganisasjonen. Forbundet vil utgi ett fagblad med navnet Fontene.
26.11.2006
12:18
15.12.2013 23:52

Ett samlet forslag fra redaksjonskomiteen for navn på forbund og fagblad fikk tilslutning. Komiteen foreslo Fellesorganisasjonen og Fontene. Dette er et kompromiss mellom landsstyrets forslag på navn, som var Fellesorganisasjonen og Embla, og Osloavdelings forslag. De foreslo Fontene som navn på både organisasjonen og bladet.

Navnet ikke sentrale

- Jeg er kjempefornøyd med Fellesorganisasjonen. Skulle helst sett at tidsskriftet ble hetende Embla, men det viktige er at kongressen stiller seg velvillig til endringene for tidsskriftet. Navnet er ikke det sentrale, men at ett blad med forskningsutgaver er på plass, sier Randi Reese.

Ikke beste navnene

- Vi er ikke helt fornøyd med navnet Fellesorganisasjonen. Det er ikke det beste navnet. Det er synd at kongressen ikke gikk for Fontene Aktuelt, som signaliserer bedre en fagforeningsprofil. Men Fontene vil leve godt videre og det er vi glade for, sier Irmelin Stødle fra Oslo-delegasjonen.

Klart fredag

Det var ingen overraskende utfall av saken. En veiledende votering fredag kveld ga i underkant av to tredjedels flertall for Fellesorganisasjonen som nytt navn på FO. Profesjonsforbundet, Fontene og Fellesorganisasjonen for helse- og sosialprofesjoner var andre forslag som det ikke var stor oppslutning om.

Fontene Aktuelt

En veiledende votering ga nesten to tredjedels flertall for Fontene som navnet på fagbladet til FO. Det var tre forslag på bordet. Embla, Fontene, og Fontene Aktuelt og Fontene Forskning.

Etter første avstemning, med flertall for Fontene, stemte forsamlingen for om det skal utgis to ulike typer av utgivelse, slik landsstyret har foreslått. Ordinære utgivelser og noen utgivelser med forskningsartikler. Her ga over to tredjedeler av delegatene tilslutning til dette.

26.11.2006
12:18
15.12.2013 23:52