JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nedslående medlemsundersøkelse

FO-medlemmene er lite tilfreds med lønnsutviklingen forbundet har sørget for. Medlemmene synes også FO er for lite synlige i medlemsdebatten.
23.11.2006
12:39
15.12.2013 23:51

Bare 37 prosent er fornøyd med sin yrkesgruppes lønnsutvikling. Mest fornøyd er vernepleierne, minst fornøyd er sosionomene. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Sentio i september.

- Den andre Sentio-undersøkelsen, som ble lagt fram på kongressen i går, viser at sosionomene skiller seg ut i FO fordi de i gjennomsnitt har lengst videreutdanning. Undersøkelsen viser også bare 50 prosent av FO-medlemmer får lønnsmessig uttelling for videreutdanning. Dette kan være en forklaring på at nettopp sosionomene er mest utålmodige med hensyn til lønnsutviklingen, kommenterer forbundsleder Randi Reese.

Svært fornøyd med tidsskriftene

Medlemmene er derimot relativt godt fornøyd med jobben FO har gjort i forhold til ferie- og arbeidstidsspørsmål, og arbeidsmiljøspørsmål.

FO-medlemmene er meget godt med tidsskriftene Embla og Fontene, hele 74 prosent svarer positivt på dette. Det er høyere enn gjennomsnittet for andre tilsvarende blader i Norge.

For lite synlig

Medlemmene er også ganske godt fornøyd med forsikringsordningene som følger med medlemskapet, hele 68 svarer positivt på det.

Kurstilbudene, juridisk veiledning og bistand, FOs rolle ved omstilling i virksomhetene medlemmene jobber i, og FOs gjennomslagskraft i samfunnsdebatten oppnår en mindre score enn det forbundet nok kunne tenke seg. Hele 76 prosent mener at FO er for lite synlige i samfunnsdebatten.

Kontakter forbundet

FO-medlemmene tar i større grad enn andre LO-medlemmer kontakt med sitt forbund. Og de er fornøyde med måten de blir mottatt på, men ikke like fornøyd med svarene de får.

- Vi er både et profesjonsforbund og en fagforening. Samtidig melder våre saksbehandlere at mange medlemmer også ser på FO som en forlengelse av utdanningen og henvender seg til oss med fagrelaterte spørsmål. Det kan forklare hvorfor vi skårer over gjennomsnittet på antall henvendelser, sier Randi Reese.

Vil styrke tilhørigheten

FO-medlemmer flest føler ikke så stor tilhørighet til forbundet sitt. Bare 17 prosent svarer at de føler stor tilhørighet til FO, mens 33 prosent føler tilhørighet i ”noen grad”. Det er et dårligere resultat enn andre fagforbund i Norge, som alle svarene er sammenlignet med.

- Målet er at medlemmene skal få en større nærhet til sine lokale tillitsvalgte og FO der de bor og jobber. Det tror jeg også vil styrke tilhørigheten til FO, sier Reese.

23.11.2006
12:39
15.12.2013 23:51