JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Løftebrudd fra regjeringen

Barne- og familieminister vil likevel ikke love mer penger til barnevernet, selv om hun innrømmer at det er nødvendig. Svikefullt av regjeringen, mener forbundsleder Randi Reese i FO som etterlyser 800 stillinger.
30.10.2006
11:26
15.12.2013 23:41

– Etter de tilbakemeldingene jeg har fått fra barnevernet, er det helt riktig at ressurssituasjonen fremheves overalt, sier Bekkemellem til Aftenposten i dag.

Likevel vil hun ikke love mer penger til området.

– Dette må jeg diskutere med kollegiet i Regjeringen i forbindelse med budsjettarbeid. Dette er et felt vi tar på alvor, men jeg har ikke makt og myndighet til å gi et slikt Karita-løfte i dag, sier hun til avisen.

Prioritert?

Bekkemellem sikter til en uttalelse til Aftenposten for et år siden, hvor hun ga klart uttrykk for at barnevernet var prioritert.

– Barnevernet er den viktigste jobben jeg skal ta tak i i departementet. Jeg vil snu hver stein for å få på plass et godt barnevern i Norge, sa hun den gang.

Forbundsleder Randi Reese i Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO), er ikke imponert.

Svikefullt

– Her trenger vi statlig styring og øremerkede midler. Regjeringen lovte i Soria Moria-erklæringen å satse på velferdsstaten, men jeg etterlyser en satsing som innretter seg mot de svakeste. Det er spesielt svikefullt når velferdsstaten ikke følger opp disse, sier Reese til Aftenposten.

Hun anslår at det vil koste om lag 400 millioner kroner å opprette 800 nye stillinger i barnevernet.

Ansvarsfraskrivelse

Barneministeren mener kommunene kan bruke mer penger på barnevernet når de får tilført mer penger neste år. Reese tror ikke det vil løse ressursproblemene.

– Barneminister Bekkemellem har fromme håp om at kommunene skal bruke av de økte, frie midlene. Det er helt klart at ministeren fraskriver seg ansvar her, sier Reese til avisen.

30.10.2006
11:26
15.12.2013 23:41