Oftere til barnevernet
Barn som er førstegenerasjons innvandrere blir langt oftere plassert utenfor hjemmet av barnevernet enn barn fra andre familier, viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Derimot blir annen generasjon sjeldnere plassert utenfor familien enn barn med norsk bakgrunn. Det viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
Åtte prosent av alle barn i Norge har innvandrerbakgrunn, det vil si at de selv er innvandrere (”første generasjons innvandrer”), eller de er barn av to innvandrere (”etterkommere”). Men 12 prosent av de barna som var plassert utenfor familien av barnevernet i slutten av 2004 hadde innvandrerbakgrunn.Det er først og fremst barna som er førstegenerasjonsinnvandrere som trekker statistikken opp. 14.4 per 1000 første generasjonsinnvandrere er plassert utenfor hjemmet av barnevernet, mot 6.6 per 1000 uten innvandrerbakgrunn og 4.4 per 1000 etterkommere.I gruppen ”førstegenerasjonsinnvandrere” er også enslige mindreårige asylsøkere og flyktninger.Forskjellene blir tydeligere jo eldre barna blir. Svært få barn under to år plasseres utenfor hjemmet av barnevernet, og i alderen tre til fem har barn med norsk bakgrunn forholdsmessig flest plasseringer. Blant tenåringene er nær 30 av 1000 førstegenerasjons innvandrere plassert av barnevernet. Til sammenligning gjelder dette 12.3 av 1000 barn uten innvandrerbakgrunn og 11.6 per 1000 etterkommere. Undersøkelsen er foretatt av Trygve Kalve og Linda Allertsen, og blir presentert på SSBs nettsider.
Mia
Siste nytt
Jonas Aavik sier at telefonen kan være et nyttig hjelpemiddel på jobb, men at de ansatte må være bevisste på når de bruker den og hva de bruker den til.
Martin Guttormsen Slørdal
Mobilbruk på arbeidsplassen: – Før satt vi på pauserommet og prata sammen
Mari Rhoden tenker ikke lenger at hun vil slutte i barnevernstjenesten.
Ole Martin Wold
– Jeg tenker ikke lenger at jobben er noe jeg skal tåle
Mye lest
Mari Rhoden tenker ikke lenger at hun vil slutte i barnevernstjenesten.
Ole Martin Wold
– Jeg tenker ikke lenger at jobben er noe jeg skal tåle
I motsetning til en assistents rolle i skolen er ofte miljøterapeutens rolle uavklart, skriver Eireen Finden.
Colourbox