JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Omkamp i lagmannsretten

FO-medlem Torunn Flå Nohre må nok en gang møte If i retten. Forsikringsselskapet tror ikke på at slaget sosionomen fikk av en beboer på arbeidsplassen er årsaken til at hun er 50 prosent arbeidsufør, og nekter å utbetale yrkesskadeerstatning.
12.10.2006
11:23
15.12.2013 23:35

Mandag møter sosionom og FO-medlem Torunn Flå Nohre forsikringsselskapet If i Eidsivating Lagmannsrett. Det er satt av fem dager til saken. Det er If som har anket saken til lagmannsretten, etter at Nohre vant fram i tingretten i februar 2005.

Hodepine og trøtthet

27. november 1997 ble Torunn Nohre slått hardt i tinningen av en 12 år gammel beboer på Østbytunet på Lørenskog, en institusjon innen barne- og ungdomspsykiatrien, der Nohre arbeidet som miljøterapeut. Siden den gang har hun vært plaget av hodepine og trøtthet, og har vært igjennom utallige undersøkelser og utredninger. Nohre har ikke vært i stand til å jobbe full tid. Nå har hun tatt etterutdanning som familieterapeut, og søker jobb i halv stilling.

Vant i tingretten

Torunn Flå Nohre har fått avslag fra Trygderetten på at hennes forringede helse er en yrkesskade. Trygdekontoret hevdet at det var så vanlig med slag og spark på Østbytunet, at Nohre måtte regne med såpass. Det samme standpunktet har også forsikringsselskapet If inntatt. Men i Nedre Romerike tingrett ble det slått fast at If er pliktig til å utbetale yrkesskadeerstatning til Nohre. Neste uke blir det omkamp.

Støtte fra FO

Nohre gruer seg til rettssaken starter.

– Det handler om å bli trodd. For meg er tiden delt i et klart før og etter det slaget. Da If anket hadde jeg mest lyst til å gi opp. Jeg vil jo helst se framover og ikke dvele ved det som skjedde for ni år siden, sier Nohre.

Likevel har hun styrke til å fortsette kampen for en yrkesskadeerstatning.

– Jeg vet at dette gjelder flere enn meg. Det gir motivasjon til å holde ut, sier Nohre som skryter av forbundet sitt.

– Hvis jeg ikke var organisert i FO og hadde fått så mye støtte derfra, hadde jeg verken hatt mot eller økonomi til å klare å gå igjennom disse rettssakene, sier hun.

12.10.2006
11:23
15.12.2013 23:35