JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Likestilling, internasjonalt og barnevern

Innleggene fra FO-delegasjonen fordelte seg over flere viktige saksområder. Også 6-timersdagen ble trukket fram i lyset.
11.05.2005
10:22
15.12.2013 21:02

6 timersdagen ble løftet fram av Gry Tjernshaugen Gjefle som et kvinnepolitisk virkemiddel for utjevning. – Med 6 timers arbeidsdag har flere kvinner mulighet til å arbeide fulle arbeidsdager og slik sørge for en bedre framtid, sa hun.

Ivar Kvadsheim kom inn på byggingen av internasjonale allianser og vår avhengighet av hva som skjer ellers i verden. – I stedet for å oppfordre Israel til å stoppe byggingen av muren mot palestinerne bør det nå hete ”Begynn å rive muren”!

FOs nye nestleder Kjetil Ostling brukte sin ”jomfrutale” i Kongressen til å peke på den tragiske utviklingen av barn- og ungdoms problemer. – For 2004 regner vi med at det er 4 500 barn som har kontakt med barnevernet. Det første som blir borte i fattige kommuner er de forebyggende virkemidlene som for eksempel fritidsklubber. LO bør være offensiv for å forebygge problemer ved å gå inn for at slike tilbud blir lovfestet som kommunale tjenester til alle barn og unge.

Som kjent har FO sendt inn forslag om at LO bevilger kroner 100 000 til hver av organisasjonene Attack og Aksjon for velferdstaten. – Dette trenger organisasjonene for å mobilisere og gjøre situasjonen i samfunnet kjent for velgerne før valget, understreket Marianne Wallestad. Slik mente hun at LO kan få folk både til å stemme, og stemme riktig.

Hun avsluttet FO-delegasjonens taletid på Kongressen sent på kvelden mandag, under behandlingen av Handlingsprogrammet for de neste fire årene.

11.05.2005
10:22
15.12.2013 21:02