JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO Troms priser Bikuben

Bikuben i Kvæfjord har fått årets sosialarbeiderpris fra FO Troms.
19.03.2013
08:57
14.12.2013 13:04

mia.paulsen@lomedia.no

– Prisen viser at fagfolkene ser verdien av brukermedvirkning, mener en stolt daglig leder, Stig Raymond Moe. Han mottar prisen på 10 000 kroner i dag.

Vil ha med flere

Bikuben står for kursing og skolering av folk som bruker helse- og sosialtjenestene. Det duger ikke med en bitteliten gruppe med faste som sliter seg ut på å representere brukerne, mener han. Derfor vil Bikuben utvide kretsen av folk som kan gå inn i samarbeid med tjenestene. De lærer å bli trygge på verdien av egen erfaring og å kommunisere godt med hjelpeapparatet.

Selv om enkelte kommuner fortsatt henger etter, er utviklingen positiv ifølge Moe.

– Der vi har hatt reell brukermedvirkning, blir resultatene gode, også for pårørende, sier han.

Mange av kursoppleggene har som mål å hjelpe folk til å mestre hverdagen sin bedre, enten de er brukere av tjenestene eller pårørende.

Frivillige i hele Nord-Norge

Et nettverk av frivillige deler æren som er knyttet til prisen. Både Mental Helse, ADHD Norge og Landsforeningen for pårørende i psykiatrien er med i Bikuben. Bikuben dekker hele Nord-Norge og er ett av seks brukerstyrte regionale sentre.

Prispengene på 10 000 kroner skal brukes på grupper for barn med foreldre som har rusproblemer. Bikuben har blant annet planer om trommekurs, hvor barn bygger sin egen tromme. Men for å få til det må de skaffe penger fra flere kilder.

«Trenger de frivillige»

Leder Gøril Madsen fra FO Troms understreker at godt sosialt arbeid ikke alltid krever sosialarbeiderutdanning.

– Vi gir den til frivillige som gjør gratisarbeid til gode for våre medmennesker. Vi trenger dem på lik linje med de profesjonelle. De kan tilby noe etter klokka fire, slik at folk ikke blir sittende hjemme, sier Gøril Madsen.

I år deler FO Troms ut sosialarbeiderprisen for 6. gang.

– Med prisen kan vi strekke ut en arm til de som bruker tjenestene våre, sier Gøril Madsen.

19.03.2013
08:57
14.12.2013 13:04