JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraften i samarbeidet

Morten Levin, Tore Nilssen, Johan E. Ravn, Lisbeth Øyum:
Demokrati i arbeidslivet.
Den norske samfunnsmodellen som konkurransefortrinn.
Fagbokforlaget 2012
03.07.2012
11:13
14.12.2013 12:59

Forfatterne har tro på kraften i et samarbeidende demokrati. De mener også at demokratiet medfører evne til endring til beste for norsk konkurranseevne. Boka viser både at ledelsens styringsrett er anerkjent og at fagforeninger har en udiskutabel og legitim funksjon og posisjon.

Det er en sentral side ved det norske arbeidslivet at arbeidsgivere og arbeidstakere samarbeider og forhandler.Staten som tredje part styrker og legitimerer samarbeidet. Disse prosessene påvirker både samfunnsforhold og økonomi, men forfatterne mener de er for lite kjent blant allmennheten, og at store og sentrale spørsmål blir redusert til problemer hos særinteresser.

Derfor handler boka ikke bare om hvordan arbeidslivet skal organiseres i dag og i fremtiden, men også hvilke konsekvenser arbeidslivet politisk og sosialt har for samfunnet.

Boka legger også vekt på hvordan samspillet mellom partene har vært brukt til iknnovasjon og nyskaping, både når det gjelder utvikling av produkter og tjenester og hvordan arbeidet organiseres og ledes.

03.07.2012
11:13
14.12.2013 12:59