JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i kommuneoppgjøret

Framdrift til tross, det er brudd også i kommunesektoren. – Usikkerheten om den økonomiske ramma er for stor til at vi kunne dra i havn en forhandlingsløsning, sier FO-leder Rigmor Hogstad.
27.04.2012
10:46
16.12.2013 19:01

solfrid.rod@lomedia.no

LO Kommune, som FO er en del av, konkluderte i formiddag med at det ikke hadde noen hensikten å fortsette å forhandle fram mot fristen mandag kveld.

Det er for mye usikkerhet knyttet til økonomien, fastslår Hogstad.

Ryddige forhandlinger

Mens partene i statsoppgjøret nærmest krangler for åpen mikrofon etter bruddet der i går, understreker Hogstad at det har gått ryddig for seg i kommunesektoren.

Partene står fortsatt langt fra hverandre, men det har vært framdrift, sier hun. Likevel ville det, etter hennes mening, vært spill for galleriet å fortsette gjennom helga.

Dermed går også dette oppgjøret til mekling, slik tradisjonen har vært i offentlig sektor de siste årene.

KS beklager

– Vi beklager at arbeidstakerorganisasjonene valgte å bryte i dag, mer enn tre døgn før forhandlingsfristen utløper, sier forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes, i en pressemelding.

Han er likevel ikke spesielt overrasket, og uttrykker forståelse for arbeidstakernes avgjørelse.

– Vi skjønner jo at det er vanskelig for organisasjonene å fortsette reelle forhandlinger etter at det ble brudd i oppgjøret i staten. Nå får vi gjennomføre meklingen, og håpe at vi gjennom den får oppgjøret i havn, sier Sundnes.

Oslo kommune er et eget tariffområde. Der forhandles det fortsatt, med frist midnatt 30. april.

27.04.2012
10:46
16.12.2013 19:01