Brudd i kommuneoppgjøret

Framdrift til tross, det er brudd også i kommunesektoren. – Usikkerheten om den økonomiske ramma er for stor til at vi kunne dra i havn en forhandlingsløsning, sier FO-leder Rigmor Hogstad.
27.04.2012
10:46
16.12.2013 19:01

solfrid.rod@lomedia.no

LO Kommune, som FO er en del av, konkluderte i formiddag med at det ikke hadde noen hensikten å fortsette å forhandle fram mot fristen mandag kveld.

Det er for mye usikkerhet knyttet til økonomien, fastslår Hogstad.

Ryddige forhandlinger

Mens partene i statsoppgjøret nærmest krangler for åpen mikrofon etter bruddet der i går, understreker Hogstad at det har gått ryddig for seg i kommunesektoren.

Partene står fortsatt langt fra hverandre, men det har vært framdrift, sier hun. Likevel ville det, etter hennes mening, vært spill for galleriet å fortsette gjennom helga.

Dermed går også dette oppgjøret til mekling, slik tradisjonen har vært i offentlig sektor de siste årene.

KS beklager

– Vi beklager at arbeidstakerorganisasjonene valgte å bryte i dag, mer enn tre døgn før forhandlingsfristen utløper, sier forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes, i en pressemelding.

Han er likevel ikke spesielt overrasket, og uttrykker forståelse for arbeidstakernes avgjørelse.

– Vi skjønner jo at det er vanskelig for organisasjonene å fortsette reelle forhandlinger etter at det ble brudd i oppgjøret i staten. Nå får vi gjennomføre meklingen, og håpe at vi gjennom den får oppgjøret i havn, sier Sundnes.

Oslo kommune er et eget tariffområde. Der forhandles det fortsatt, med frist midnatt 30. april.

27.04.2012
10:46
16.12.2013 19:01