JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uavklart for FO-ordførere

May Britt Lagesen og Linda Holien, FO-ere og ordførerkandidater, kaster seg nå ut i tøffe forhandlinger.
13.09.2011
09:48
16.12.2013 16:58

solfrid.rod@lomedia.no

– Umulig er det ikke, men man skal jo være realistisk, sier Linda Holien, vernepleier og ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Bamble kommune i Telemark.

Her ble Ap det største partiet med over 36 prosent av stemmene. Med et sterkt Høyre blir det avgjørende hvem Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti vil leke med.

Kamp i Steinkjer

I Steinkjer er det fortsatt åpent om FO-er og Ap-kandidat May Britt Lagesen kan innta ordførerstolen. Hun har tidligere sagt at det er naturlig hvis Ap blir det største partiet.

Da stemmene var talt opp i Steinkjer, kunne Ap notere seg for 38,3 prosent. Senterpartiet, som har hatt ordføreren, gjorde også et godt valg og landet på 35, 6.

Dermed blir det kamp om samarbeidspartnere og ordførerkjede også her.

– Nå skal vi sette oss ned med Senterpartiet og SV og se om vi kan enes om en politikk for de fire neste åra. Alternativet er at Senterpartiet, Høyre, Krf og Venstre styrer med mindretall. Det kan bli dramatisk, sier Lagesen på vei fra et møte til et annet.

Går du inn i forhandlingene med krav om ordførervervet?

– Vi har gjort et brakvalg, men det har Senterpartiet også. Nå skal vi først forhandle om politikken, deretter om posisjonene.

Arbeidslinja bekymrer

Både Holien og Lagesen mener at de som sosialarbeidere har en viktig ballast med seg inn i politikken.

Vernepleier Holien bekymrer seg for at antall varig tilrettelagte arbeidsplasser synker i Bamble og i Telemark.

– Det er flott med kartlegging av restarbeidsevne og så videre, men vi må ivareta dem som ikke kan delta i ordinært arbeid men som har like stort behov som alle andre til å være i aktivitet, fastslår Holien.

Hun vil også stå på for at Bamble kommune i større grad skal se det enkelte individ når kommunene utformer tjenester.

Helhetlig plan for barn og unge

May Britt Lagesen mener at hun som barnevernpedagog har med seg et uvurderlig helhetsperspektiv inn i kommunepolitikken.

– Jeg vil ha en helhetlig plan for barn og unge, ikke en plan for barnehage, en for skole, en for kultur. Manglende samhandling er et stort problem i dag. Som barnevernpedagog har jeg helhetstenkningen inne. Alt henger sammen med alt, sa Lagesen til Fontene under valgkampen.

13.09.2011
09:48
16.12.2013 16:58