JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Synd, men ikke dramatisk

– Det er synd at vi ikke kom i havn. Det gjør arbeidet med stortingsmeldingen mer krevende, men FO er ikke parkert på sidelinja, sier forbundsleder Rigmor Hogstad.
04.03.2011
14:40
14.12.2013 12:48

solfrid.rod@lomedia.no

Sinte og skuffede barnevernpedagoger sier i dag at FO nå har stilt seg på sidelinja i forhold til den kommende stortingsmeldingen om utdanning til velferdstjenestene.

– Det mener jeg er å overdramatisere. Jeg er helt overbevist om at vi har mye god FO-poltikk å spille inn, sier Hogstad.

– Ikke på gjerdet

– Det er klart at dette gir oss noen ekstra utfordringer. Vi må jobbe med meldingen på en annen måte nå enn hvis vi hadde hatt et vedtak. Men vi har fellesdelen av plattformen, kompetanseprofilene og ulike uttalelser. Det er synd at vi ikke kom i mål, men det betyr absolutt ikke at FO nå sitter på gjerdet.

Hogstad mener det var for optimistisk å kjøre denne saken såpass raskt etter kongressen. Da arbeidsutvalget forberedte sitt første landsstyremøte, viste det seg raskt at de er grunnleggende uenige om hvor stor selvstendighet seksjonene har i profesjonsspesifikke spørsmål.

Egen sak om automomi

Det kommer en egen sak om seksjonene autonomi i landsstyrets juni-møte.

– Vi så på forhånd at saken om vedtektene strengt tatt skulle vært behandlet først, men forsøkte å ferdigstille plattformen nå. Det gikk ikke, sier Hogstad.

–Likt for alle

Hva sier du som forbundsleder til at barnevernpedagogene mener de blir holdt nede i FO?

– Jeg tenker at det er sammenfallende med at det er barnevernpedagseksjonen som har en avvikende oppfatning om seksjonsrådenes rolle i forhold til landsstyret. Jeg forstår dem ut fra hvordan de tolker vedtektene. Men jeg er ikke enig i den tolkningen. Dette er likt for alle profesjonene. Jeg ser ikke dette som at noen holder noen nede. Slik er medlemsdemokratiet. Noen ganger går det ikke slik man ønsker.

Hva gjør dere i ledelsen med denne saken nå?

– Vi må ta et skritt tilbake og tenke på hvordan legge opp saken neste gang. Samtidig mener jeg at vi har kommet et skritt videre i dette landsstyremøtet. Med seksjonsrådenes kapitler og redaksjonskomiteens innstilling har vi et annet grunnlag for å behandle saken enn vi hadde nå.

Saken om utsettelsesvedtaket finner du her

04.03.2011
14:40
14.12.2013 12:48