JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foreslår FO-autorisasjon

Myndighetene somler, men det trenger ikke FO å gjøre, mener FO-studentene. De vil ha en egen forbundsautorisasjon.
31.10.2010
20:59
14.12.2013 12:47

solfrid.rod@lomedia.no

”Det er ingenting i veien for at FO kan samarbeide med andre fagorganisasjoner for våre yrkesgrupper om å lage en autorisasjonsordning innad i fagbevegelsen”, heter det i en uttalelse fra FO-studentenes årsmøte, som i helga har vært samlet på Hadeland.

Innen 2013

Kravet om autorisasjon for sosionomer og barnevernpedagoger har vært fremmet jevnt og trutt siden 1970-tallet, men FO-studentene mener det er behov for å intensivere arbeidet.

Årsmøtet oppfordrer alle FO-ere til å jobbe aktivt i egne nettverk for å få på plass en autorisasjonsordning innen 2013.

Sikkerhet og kvalitet

Autorisasjon handler om å sikre brukerne av tjenestene mot overgrep og heve bevisstheten hos yrkesutøverne, påpeker studentene. Og viser til at Helsetilsynet anbefaler autorisasjon.

Helsetilsynet konkluderte for et par år siden med at barnevernets og sosialtjenestenes brukere har samme behov for sikkerhet og beskyttelse som pasienter i helsevesenet.

31.10.2010
20:59
14.12.2013 12:47