JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sterk på papir

Papirutgaven står enormt sterkt, men nettversjonen har mye å gå på, konkluderer Fontenes leserundersøkelse.
29.10.2010
11:30
14.12.2013 12:47

Opinion har intervjuet et representativt utvalg på 500 FO-medlemmer om hva de synes om Fontene på nett og papir. For fagbladet er tallene svært gode.

Leser mye

Hele 72 prosent leser alle utgavene av Fontene i løpet av et år. Bare åtte prosent leser under halvparten av utgavene. Kun en tredjedel oppgir at Fontene er et blad de blar fort gjennom. Resten leser vanligvis en eller flere av artiklene.

Det er langt sterkere enn fagblader vi kan sammenlikne oss med. Leserne trekker fram fagstoff, lønn og arbeidsforhold som de mest interessante stoffområdene. Vi merker oss at muligheter for faglig oppdatering skiller seg klart ut som noe man vil ha mer av, 71 prosent. Kun 16 prosent vil ha mer om politikk.

Fag på topp

Best likt er fagartiklene, som er godt likt av ni av ti lesere. Deretter kommer arbeidsplassreportasjen På jobben, som 70 prosent setter pris på. Bokanmeldelser, kommentarstoff ligger på rundt 60 prosent mens halvparten liker portrettet. Dårligst ut kommer bakgrunnssaken I kikkerten, men så mange som fire av ti sier likevel at de liker denne.

Et godt tegn er at åtte av ti ville savnet Fontene hvis bladet bla lagt ned. Like mange mener at Fontene holder dem faglig oppdatert og at bladet er en viktig del av medlemskapet i FO.

Det er vi stolte av.

Seks av ti leser Fontene Forskning, som kommer to ganger i året. Det er dermed et av de mest leste forskningstidsskrifter i Norge, sammen med Sykepleien Forskning og Legetidsskriftet.

Mye nett å gå på

Litt tristere, synes vi, er det at bare 2 prosent av Fontene-leserne er innom nettsiden fontene.no ukentlig og 14 prosent en gang i måneden. Litt over halvparten har aldri vært inne på nettsiden. Her har vi mye å gå på. Målet vårt er å gjøre fontene.no til del av lesernes surferutine.

29.10.2010
11:30
14.12.2013 12:47