Ny studentleder
Nyvalgt leder i FO-studentene, Kenneth Stuve, ønsker seg mer demokrati og bredere politisk debatt i FO.
Den 20 år gamle sosionomstudenten, som går andre året på Høgskolen i Lillehammer, ble i dag valgt til leder av FO-studentene. Han avløser tredje års student Egil Nielsen.
Mer demokrati
– Lokal forankring, svarer Stuve på Fontenes spørsmål om hva som er hjertesaken. Og forklarer at dette, som kan høres litt tørt ut, i bunn og grunn handler om demokrati:
– Jeg som sosionomstudent burde jo vite litt om hva seksjonsrådet for sosionomer driver med. Jeg har ikke hørt fra dem i hele år. Dette ønsker jeg å gjøre noe med, sier Stuve.
Allerede på årsmøtet som valgte ham, lyktes Stuve med å endre FO-studentenes vedtekter i det han selv mener er en mer demokratisk retning. Fra nå av skal alle protokoller fra studentens AU sendes ut til alle studentmedlemmene.
Når folk blir informert og spurt hva de selv mener, skapes det engasjement, mener Stuve.
Uten stemmerett
Det største demokratiproblemet er, ifølge Stuve, at studentene ikke har stemmerett i FOs landsstyre.
– Vi kan komme dit og legge fram en sak, men når det skal stemmes, har vi ingenting vi skulle ha sagt. Det blir som å se på kaka uten å få en bit, mener han. Særlig urettferdig blir dette i lys av at studenten utgjør 10 prosent av FOs medlemmer, synes Stuve.
Åpner for lengre løp
Også i den pågående utdanningsdebatten skulle den unge sosionomstudenten gjerne sett at seksjonsrådene kom ut på høgskolene og spurte hva studentene mener.
FO-studentenes årsmøte krever en opprustning av utdanningene. I AUs forslag til årsmøteuttalelse het det at det er særlig rom for å styrke utdanningene innenfor dagens ramme på tre år. Etter forslag fra FO-studentene på Høgskolen i Lillehammer, som Stuve leder, kom det inn et tilleggsavsnitt om også å holde døra åpen for et lengre utdanningsløp.
Må huske brukerne
Selv er Stuve åpen for et lengre løp dersom det er til beste for brukeren av tjenestene.
– Vi må hele tiden huske på at det er de det handler om: brukerne, brukerne, brukerne. Og så må vi ha åpen debatt om hva som er hensiktsmessig for dem. Det er dumt om dette blir en intern kamp i FO. Debatt er det som fører verden framover, fastslår Stuve.
Han har vært aktiv i FO-studentene siden han begynte på høgskolen og sitter i ungdomsutvalget i LO Oppland. I FO får han dyrket interessen for fagforeningsarbeid i tillegg til arbeidet med fagutvikling og bedre tjenester i velferdsstaten.
Glad og stolt
Stuve valgte sosionomstudiet fordi det åpner mange jobbmuligheter tett på mennesker. Etter nyttår skal han i praksis i Ringerrike fengsel. 2010 blir et spennende år, med studier, praksis, organisasjonsarbeid og FO-kongress, tenker han.
– Dette er stort. Jeg er glad og stolt over å bli valgt. Og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang, og til å samarbeide med styret. Sammen skal vi gjøre en god jobb, avslutter Stuve.
Siste nytt
Jonas Aavik sier at telefonen kan være et nyttig hjelpemiddel på jobb, men at de ansatte må være bevisste på når de bruker den og hva de bruker den til.
Martin Guttormsen Slørdal
Mobilbruk på arbeidsplassen: – Før satt vi på pauserommet og prata sammen
Mari Rhoden tenker ikke lenger at hun vil slutte i barnevernstjenesten.
Ole Martin Wold
– Jeg tenker ikke lenger at jobben er noe jeg skal tåle
Mye lest
Mari Rhoden tenker ikke lenger at hun vil slutte i barnevernstjenesten.
Ole Martin Wold
– Jeg tenker ikke lenger at jobben er noe jeg skal tåle
I motsetning til en assistents rolle i skolen er ofte miljøterapeutens rolle uavklart, skriver Eireen Finden.
Colourbox