JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny studentleder

Nyvalgt leder i FO-studentene, Kenneth Stuve, ønsker seg mer demokrati og bredere politisk debatt i FO.
22.11.2009
20:11
14.12.2013 12:44

Den 20 år gamle sosionomstudenten, som går andre året på Høgskolen i Lillehammer, ble i dag valgt til leder av FO-studentene. Han avløser tredje års student Egil Nielsen.

Mer demokrati

– Lokal forankring, svarer Stuve på Fontenes spørsmål om hva som er hjertesaken. Og forklarer at dette, som kan høres litt tørt ut, i bunn og grunn handler om demokrati:

– Jeg som sosionomstudent burde jo vite litt om hva seksjonsrådet for sosionomer driver med. Jeg har ikke hørt fra dem i hele år. Dette ønsker jeg å gjøre noe med, sier Stuve.

Allerede på årsmøtet som valgte ham, lyktes Stuve med å endre FO-studentenes vedtekter i det han selv mener er en mer demokratisk retning. Fra nå av skal alle protokoller fra studentens AU sendes ut til alle studentmedlemmene.

Når folk blir informert og spurt hva de selv mener, skapes det engasjement, mener Stuve.

Uten stemmerett

Det største demokratiproblemet er, ifølge Stuve, at studentene ikke har stemmerett i FOs landsstyre.

– Vi kan komme dit og legge fram en sak, men når det skal stemmes, har vi ingenting vi skulle ha sagt. Det blir som å se på kaka uten å få en bit, mener han. Særlig urettferdig blir dette i lys av at studenten utgjør 10 prosent av FOs medlemmer, synes Stuve.

Åpner for lengre løp

Også i den pågående utdanningsdebatten skulle den unge sosionomstudenten gjerne sett at seksjonsrådene kom ut på høgskolene og spurte hva studentene mener.

FO-studentenes årsmøte krever en opprustning av utdanningene. I AUs forslag til årsmøteuttalelse het det at det er særlig rom for å styrke utdanningene innenfor dagens ramme på tre år. Etter forslag fra FO-studentene på Høgskolen i Lillehammer, som Stuve leder, kom det inn et tilleggsavsnitt om også å holde døra åpen for et lengre utdanningsløp.

Må huske brukerne

Selv er Stuve åpen for et lengre løp dersom det er til beste for brukeren av tjenestene.

– Vi må hele tiden huske på at det er de det handler om: brukerne, brukerne, brukerne. Og så må vi ha åpen debatt om hva som er hensiktsmessig for dem. Det er dumt om dette blir en intern kamp i FO. Debatt er det som fører verden framover, fastslår Stuve.

Han har vært aktiv i FO-studentene siden han begynte på høgskolen og sitter i ungdomsutvalget i LO Oppland. I FO får han dyrket interessen for fagforeningsarbeid i tillegg til arbeidet med fagutvikling og bedre tjenester i velferdsstaten.

Glad og stolt

Stuve valgte sosionomstudiet fordi det åpner mange jobbmuligheter tett på mennesker. Etter nyttår skal han i praksis i Ringerrike fengsel. 2010 blir et spennende år, med studier, praksis, organisasjonsarbeid og FO-kongress, tenker han.

– Dette er stort. Jeg er glad og stolt over å bli valgt. Og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang, og til å samarbeide med styret. Sammen skal vi gjøre en god jobb, avslutter Stuve.

22.11.2009
20:11
14.12.2013 12:44