JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trondheim tar tak

En hel uke til ende skal folk i Trondheim få anledning til å markere motstand mot vold. «Stopp volden – ta tak» er slagordet når en rekke instanser går sammen med kommunen om en sterk markering.
20.11.2009
14:14
14.12.2013 12:44

mia.paulsen@lomedia.no

– Det er et ansvar for alle å få en slutt på volden, og da må vi snakke ut, sier klinisk sosionom Hanne Haugen ved Støttesenteret for fornærmede i straffesaker, som holder til på politihuset i Trondheim. Hun har sittet i arbeidsgruppa for kampanjeuka. Haugen understreker at mørketallene når det gjelder vold er store og skaper mye bekymring. Hun sier det er behov for både forebygging og tiltak.

Hjelper voldsofre

I jobben på støttesenteret ser Haugen daglig resultatet av vold, og er tilgjengelig for alle som ønsker det. Målet er at hun i løpet av 48 timer har tatt kontakt med den som har vært utsatt for vold. Selv er hun kommunalt ansatt, men fra nyttår vil politiet bidra med en sosionomstilling ved senteret.

Omfattende kampanje

Programmet for kampanjeuka er omfattende. I dag, mandag, åpner de en kontaktttelefon for voldsutsatte og inviterer til åpen dag hos politiet. Hver dag holder de seminarer på biblioteket. De har stand og har hengt opp plakater over hele byen, og har skrevet avisinnlegg. Torsdag holder de konferanse om vold i nære relasjoner. Og onsdag, som er den internasjonale dagen mot vold mot kvinner, går de sammen med FO Sør-Trøndelag om en innholdsrik markering mot vold.

Inspirert av Amnesty

Hanne Haugen forteller at Trondheim kommune tok tak i dette etter en Amnesty-rapport om vold i nære relasjoner (Når glansbildet sprekker). Med støtte fra Regionalt kompetansesenter mot vold og traumatisk stress utarbeidet kommunen en handlingsplan som kampanjeuka er et ledd i.

20.11.2009
14:14
14.12.2013 12:44