JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Mona Berger (t.v.) og Heidi Klokkervold kjemper om ledervervet i FO Trøndelag

Mona Berger (t.v.) og Heidi Klokkervold kjemper om ledervervet i FO Trøndelag

Eirik Dahl Viggen

To kvinner fra Trondheim strides om ledervervet i FO Trøndelag

Hovedtillitsvalgt Mona Berger utfordrer Heidi Klokkervold som fylkesleder.
09.03.2018
09:53
13.03.2018 13:16

edv@lomedia.no

Mona Berger er en av Fellesorganisasjonens to hovedtillitsvalgte i Trondheim. Valget avgjøres på det sammenslåtte FO Trøndelags første ordinære årsmøte. Det skjer på Stjørdal onsdag 14. mars.

Kongen av Youtube

Mona Berger: – FO Trøndelag trenger åpnere demokratiske prosesser

FOs fylkesavdelinger i Nord- og Sør-Trøndelag slo seg sammen under et ekstraordinært årsmøte sist november. Det kom benkeforslag på Mona Berger som ny fylkesleder. Berger var bare tre stemmer unna vervet.

Heidi Klokkervold, til da leder for FO Sør-Trøndelag, ble valgt som midlertidig leder fram til årsmøtet i mars.

– Hvorfor stiller du som motkandidat enda en gang?

– Jeg var nære på å vinne sist. Det er et signal man må ta på alvor. I utgangspunktet synes jeg det var utfordrende å skulle være benkeforslag.

Nå har grasrota foreslått meg enda en gang. Det er en demokratisk prosess hvor jeg føler meg forpliktet til å stille opp, sier Mona Berger.

– Hvorfor vil de ha deg til leder?

– De vil ha nytenking og endring. Jeg vil ha åpnere og tydeligere demokratiske prosesser i fylkesavdelinga. Vi trenger en kultur der man ikke frykter uenighet og diskusjon. Jeg vil ha møter der du får ordet, selv om du var litt sen med å tegne deg. En lederstil som gjør at folk opplever det som ufarlig å stille spørsmål. Det kan åpne for mer engasjement og at flere vil ta på seg verv.

Berger viser til sitt eget påvirkningsarbeid inn mot Trondheim bystyre, i saker som omfatter barnevern, rus og psykiatri.

– Vi har fått en bra struktur på påvirkningsarbeidet, sier Berger.

Sist høst stilte hun som andrekandidat til Stortingsvalget for SV Sør-Trøndelag.

– En større avdeling krever mer struktur og planmessighet. Dette kan jeg bidra til.

Ola tjener 164.000 kroner mer enn Kari

Heidi Klokkervold: – Det viktigste nå er å bygge klubbene

Heidi Klokkervold ledet FO Sør-Trøndelag fra 2007 fram til sammenslåingen med Nord i november 2017.

– Hvordan skal du få fornyet tillit?

– Jeg har erfaring. Jeg har vært med på en voldsom utvikling i FO. Vi har blitt en mye tydeligere fagforening. Jeg har vært en pådriver for å bygge klubber og ha en synlig tariffpolitikk. For profesjonskamp og likelønn. Det aller viktigste vi gjør er å bygge klubber. Uten lokale tillitsvalgte er vi ingenting.

Klokkervold satt i fylkestinget for Rød Valgallianse i tre perioder fra midt på 90-tallet. Da hun ble FOs fylkesleder, frasa hun seg det vervet for å vie seg til FO på heltid. Hun meldte seg ut av Rødt etter stridighetene i partiets lokallag i 2013.

Helse- og sosialpolitisk påvirkningsarbeid har en tendens til å ta mye tid, mener Klokkervold.

– Viktigere i åra som kommer er å bygge en solid organisasjon nedenfra, sier hun.

– Jeg liker å være en synlig fylkesleder som deltar ute der ting skjer. Å delta i verving og stå på stand med FO-studentene. Å rekruttere lokale tillitsvalgte. Vi skal bygge et enda tydeligere profesjonsforbund. Profil må skille seg tydelig fra Fagforbundet. Det er derfor folk velger FO. Der har vi en jobb å gjøre.

Heidi Klokkervold har aldri fått dreisen på dynetrekk. 8. mars derimot, er hun veldig god på

Opprørt over tjenestene til utviklingshemmede

09.03.2018
09:53
13.03.2018 13:16