JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Heidi Ingeborg Klokkervold har aldri fått dreisen på dynetrekk. 8. mars derimot, er hun veldig god på

I FRONT: Heidi Ingeborg Klokkervold har vært sentral i 8. mars-markeringen i Trondheim siden 1980-tallet. Hun mener LO må løfte opp enda flere kvinner i viktige verv.

I FRONT: Heidi Ingeborg Klokkervold har vært sentral i 8. mars-markeringen i Trondheim siden 1980-tallet. Hun mener LO må løfte opp enda flere kvinner i viktige verv.

Anne Siri Renå

anne.siri@lomedia.no

I HEISEN MED: Heidi Ingeborg Klokkervold (58). Fylkesleder i Fellesorganisasjonen Sør-Trøndelag. Utdannet snekker og barnevernspedagog. Var 8. mars-koordinator i Trondheim i årevis og er fortsatt svært engasjert i denne dagen.

Gratulerer med dagen, alle kvinner! Dette er parolene landet rundt

Hvorfor trenger vi 8. mars?

For å sette søkelys på kvinnepolitiske saker og kampen for likestilling. Parolene viser mangfoldet, og det er artig! Pensjon i offentlig sektor er viktig i år. Internasjonal solidaritet med folk i krig står alltid på agendaen.

Hva gjør deg så engasjert?

Prosjektet mitt har vært å gjøre 8. mars til alles dag. Ingen har rett til å si at dagen er «min», enten du går i tog eller sitter på kafé, om du er sanitetskvinne, stemmer Rødt eller Høyre. Menn er det alltid plass til flere av, vi vinner ikke kampen uten dem!

Hvis du hadde blitt valgt til LO-leder, hva er det første du ville gjort?

Jeg vil framsnakke kvinner i offentlig sektor. LO-lederen bør fri til alle de hardtarbeidende damene, særlig i pleie- og omsorgssektoren. Disse er lojale støttespillere. Jeg pålegger også alle forbund tydelige retningslinjer mot seksuell trakassering på alle nivå. Reglene er altfor diffuse i dag.

Hva gjør deg forbannet?

Jeg skammer meg dypt over måten vi sender ut barn på flukt på. Vi har vært et dugnadsland med mye solidaritet, så denne behandlingen er ikke Norge verdig. Blodtrykket stiger bare jeg tenker på det.

Hvem i Norge fortjener høyere lønn?

Kvinner i offentlig sektor. Helse- og omsorgssektoren trenger mange flere hender med kompetanse, og hendene må verdsettes med mer penger.

Har du et skjult talent?

Jeg elsker skitt under neglene. Jeg har stor hage utenfor både hus og hytte, og her holder jeg på fra tidlig til sent uten å ense at tiden går.

Hva er ditt viktigste verktøy i jobben?

Meg selv, ved å lytte og fange opp innspill fra andre. Jeg vil at folk skal føle seg velkommen og inkludert i Fellesorganisasjonen.

Hva var din første betalte jobb?

Som 13-åring var jeg sommervikar som stuepike ved Bergstadens Hotel på Røros. Direktørfruen hadde stor tro på meg, men jeg fikk aldri dreisen på disse dynetrekkene. Kollegene mine klagde på at jeg jobbet så tregt, så jeg ble satt til å vaske spisesal og toaletter istedet. Jeg fikler fortsatt fælt med dynetrekkene.

Hvilken bok har gjort sterkest inntrykk på deg?

Sverre Asmerviks «Men tankene mine får du aldri», om prostitusjon. «Huset med den blinde glassveranda» av Herbjørg Wassmo. Bare en som har opplevd overgrep i virkeligheten, kan skrive så sterkt om det som hun gjorde. Begge bøkene har vært med å forme den jeg er i dag.

Hvis du måtte velge et annet yrke, hva ville du gjort?

Jeg ville vært barnevernspedagog igjen. Snekkerutdanningen min får jeg uansett brukt, jeg snekrer jo hele tiden!

Hvem skulle du helst sett som Norges neste statsminister?

Jeg har flere på listen. De to dyktige trønderdamene Eva Kristin Hansen og Ingvild Kjerkol fra Arbeiderpartiet. Karin Andersen i SV. Valget mitt faller likevel på SV-politiker Oddny Miljeteig. Hun minner om forbildet mitt, Hanna Kvanmo, som var ujålete og rett på sak. Jeg håper Miljeteig kommer tilbake for fullt etter kreftsykdommen!

Kvinner tjener i snitt 13 prosent mindre enn menn
Marika (33): – Kvinner må være litt mer egoistiske for å få til det de vil
Jannicke fikk 28.000 kroner mer i lønn etter DNBs kvinneløft
6 figurer som beskriver lønnsforskjellene mellom kvinner og menn

Kvinner i Kautokeino har realisert mange smågutters drøm: De er brannmenn