STREIKER FOR PENSJON: På St. Olav Hospital i Trondheim er 86 ansatte i streik for pensjon fra første krone. Flere av dem deltok under åpningen av LOs representantskapsmøte mandag.

STREIKER FOR PENSJON: På St. Olav Hospital i Trondheim er 86 ansatte i streik for pensjon fra første krone. Flere av dem deltok under åpningen av LOs representantskapsmøte mandag.

Jan-Erik Østlie

Sykehusstreiken:

LOs representantskap ga full støtte til de streikende ved St. Olavs hospital

Streikeleder Sigmund Eidem ved St. Olavs hospital har vært fagorganisert i 43 år. Nå streiker han for første gang. – Vi skal vinne dette her, sier han.
03.06.2019
15:33
11.01.2020 12:26

sym@lomedia.no

– Dere streiker for et krav alle i fagbevegelsen stiller seg fullt bak, pensjon fra første krone. Nå er det dere som står i frontlinja. Men denne streiken er viktig for hele LO-fellesskapet, understreket LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, da LOs representantskap innledet sitt todagers møte i Trondheim 2. juni.

– Pensjon for alle, det føles bra å streike for, sier vernepleier Kristine Gyland

Også Trondheims ordfører Rita Ottervik benyttet anledningen til å gi sin støtte til streiken som hun mente var «viktig og nødvendig».

Blodig urettferdig

Det var onsdag onsdag 29. mai at 493 sykehusansatte fra LO og YS gikk ut i streik for pensjon til alle fra første krone. 303 av disse er LO-medlemmer.

På St. Olav Hospital i Trondheim er det 86 ansatte som streiker. Og flere av dem deltok under åpningen av representantskapet.

Fagartikkel: Nav holdt nabolagsfest i nærmiljøet som et tiltak

LO-lederen konstaterte at det er blodig urettferdig at ansatte i små stillinger, under 20 prosent, ikke får pensjon fra første krone.

– Det er rundt 6000 arbeidstakere dette gjelder. Mange av dem jobber i stillinger som er helt nødvendige for å få sykehusene til å gå rundt, sa Gabrielsen.

Aldri streiket

Streikeleder Sigmund Eidem har vært organisert i 43 år, men aldri vært i streik.

– Og nå endelig, og det på et veldig godt streikegrunnlag, sa Eidem.

Han forsikret at ingen er uenig i kravet og samholdet er stort. De satte også stor pris på oppmerksomheten fra LO-representantskapet.

– Det betyr veldig mye for oss å få være her, sa han.

Vernepleiersudentene Lise-Mari og Sarah ble tverrfaglig vekket

Forbildet

Han kom også med en liten hilsen til sitt store forbilde som satt i salen, tidligere LO-leder Yngve Hågensen:

– Når du Yngve - mitt forbilde - står her i dag, så betyr det personlig mye for meg.

– Vi skal stå på. Vi skal vinne dette her, lovet streikeleder Sigmund Eidem og høstet stående applaus fra Yngve Hågensen og hele representantskapet i LO.

03.06.2019
15:33
11.01.2020 12:26