Jubler for at miljøterapeutene i Skien er reddet
Katrine (10) ropte hurra da hun fikk høre at miljøterapeutene i Skien ser ut til å være reddet.
Miljøterapeut Elin Valle Mørk og Katrine (10) slår ofte knoke. Nå kan de juble begge to for at Skien kommune beholder miljøterapeutene.
Anne Myklebust Odland
anne@lomedia.no
– Jeg ropte hurra! Jeg er glad barna på skolene i Skien fortsatt skal få hjelp av miljøterapeutene, sier Katrine.
10-åringen skrev brev til politikerne Skien da hun hørte at miljøterapeutene sto i fare for å miste jobbene sine fordi kommunen ikke hadde nok penger. Tirsdag denne uken ble det klart at alle som har protestert mot stillingskuttene i kommunebudsjettet har vunnet fram.
Fant pengene
Formannskapet i Skien kommune behandlet budsjett og økonomiplan 2020-2023 19. november. Det var i dette møtet politikerne fant midler og la fram en ny ramme på 11,7 millioner kroner. Det redder stillingene. Dekning hentes fra ubundet driftsfond, ifølge avisa Varden. Bystyret skal vedta budsjettet endelig 13. desember, men miljøterapeut Elin Valle Mørk tør tro på at det går gjennom.
– Jeg hadde en forventing om at det skulle komme en løsning i formannsskapet og er nå kjempeglad. Det er godt å kunne senke skuldrene, sier hun.
- Må bli lovpålagt
Valle Mørk er miljøterapeut på skolen der Katrine er elev, og er svært rørt over all støtten fra elever og foreldre og andre samarbeidspartnere som har tatt kampen med dem. Hun roser også FO Telemark som har jobbet for mediedekning og blest om saken.
Elin Valle Mørk er miljøterapeut på skolen der Katrine er elev, og er svært rørt over all støtten fra elever og foreldre og andre samarbeidspartnere som har tatt kampen med dem.
Anne Myklebust Odland
Nå ser hun fram til å konsentrere seg fullt om jobben igjen.
– Samtidig frykter vi at en ny runde om kutt kommer neste år. Nå må vi virkelig jobbe for at stillingene våre blir lovpålagt, sier hun.
– Hvordan påvirker dette motivasjonen din for jobben?
– Man blir usikker og lurer på hvor langt fram man kan tenke, sier hun.
– Viktig å kjempe
Etter at Katrines brev ble publisert i Fontene, ble hun også intervjuet av Telemarksavisa, og NRK Østafjells tok kontakt.
– Miljøterapeutene gjør en viktig jobb og alle skoler trenger dem, sier hun.
Mor til Katrine sier datteren er svært stolt over å ha vært med på prosessen med å redde de viktige stillingene.
– Hun har også lært at man må bruke stemmen sin og kjempe for det man mener er viktig, sier mor.
Skryt fra elever
Mor forteller at det har betydd svært mye for datteren å stå fram med budskapet sitt og at hun har fått mye skryt fra medelevene.
– Andre elever har sagt til henne at hun er modig som tør skrive brev og snakke med journalister. De har til og med sagt at de tror hun vil bli politiker! forteller mor.
Flere saker
Fatima Noureddin gjorde to feil første gang hun var i et jobbintervju. Hos «Ny sjanse» lærer hun det som skal til for å lykkes med å få en jobb.
Eivind Senneset
Fatima har aldri hatt en jobb. Her får innvandrere en ny sjanse
CRUX er en ideell stiftelse som blant annet tilbyr tjenester innen barnevern. Stiftelsen har ingenting med saken å gjøre, men er et eksempel på en ideell aktør. (Arkivfoto).
Hanna Skotheim
Ideelle aktører skulle ha driftet 40 prosent av institusjonsbarnevernet innen 2025. Det målet er ikke nådd
Målfrid Wiik Sandkjær tok mastergraden sin i 2019. Seks år senere får hun økonomisk uttelling for den.
Simen Aker Grimsrud
Målfrid gikk opp 40.000 i lønn: – Det kommer veldig godt med
Claudia Vega
Emma Holten (33) ut mot økonomene: – Omsorgsarbeid er ikke en byrde for samfunnet
– Det kan være gode grunner til at kolleger tjener ulikt, mener seniorrådgiver i FO.
Brian Cliff Olguin
Dette kan du gjøre når kollegaen tjener mer
Anders Fjeld og Anne-Eilen Temte jobber som rådgivere i Brukerombudet i Fredrikstad. Når ombudet nå kutter fra 3,6 årsverk til 1, må de inn i andre stillinger i kommunen.
Privat