JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hanne Glemmestad og Ole Henrik Kråkenes vil tilføre FO faglig styrke, stort engasjement og kompetanse fra dagsaktuelle saker, mener valgkomiteen.

Hanne Glemmestad og Ole Henrik Kråkenes vil tilføre FO faglig styrke, stort engasjement og kompetanse fra dagsaktuelle saker, mener valgkomiteen.

Privat

Her er de to nye kandidatene til FOs ledelse

Barnevernspedagog Ole Henrik Kråkenes (30) og sosionom Hanne Glemmestad (49) er klare for FO-ledelsen. Dermed er valgkomiteens innstilling komplett, en måned før landsmøtet.
21.10.2019
09:42
21.08.2023 17:14

solfrid.rod@lomedia.no

Landsmøtet i november skal velge ny forbundsledelse. Tidligere i høst ble det klart at tre av de fem i ledelsen stiller til gjenvalg, mens to takker for seg. Valgkomiteen har nå funnet to kandidater som de anbefaler landsmøtet å velge.

Ole Henrik Kråkenes jobber i barnevernstjenesten i Stavanger, der han også er tillitsvalgt. Han er aktiv i #heierna-kampanjen, som ble startet av hans kollega Ine Haver.

– Han har deltatt aktivt i aksjonsplanlegging, skrevet avisinnlegg, holdt appeller og vært aktiv i møte med politikere og presse. Ole Henrik har et sterkt engasjement for barnevernsfeltet, sier Einar Ingebrigtsen, leder i FOs valgkomité.

– Brenner for barnevernet

– Jeg gleder meg veldig. Jeg sitter i styret i FO Stavanger, og var tillitsvalgt også i den forrige jobben min. Jeg brenner virkelig for barnevernet, for bemanning, autorisasjon og forsvarlighet i tjenestene. Å sitte i FO-ledelsen vil gi meg en helt ny plattform for å jobbe med politikk og innflytelse, sier Kråkenes.

– Hva tar du med deg fra #heierna inn i FO-ledelsen?

– FO har tatt mer og mer del i #heierna, og jeg tenker at det er på tide med et enda tettere samarbeid. Sammen kan vi utnytte det #heierna har fått til, den oppmerksomheten kampanjen har skapt rundt det kommunale barnevernet.

#heierna møtte barneminister Ropstad: – Hvis du øremerker penger til barnevernet, vil du bli hyllet

Kråkenes er også opptatt av utdanningspolitikk, et stadig aktuelt tema for FO-gruppene.

– Det blir et spennende 2020, fastslår han.

Kråkenes er utdannet barnevernspedagog og har en internasjonal mastergrad i sosialt arbeid. Han er opprinnelig fra Sogn og Fjordane, men flyttet til Stavanger for å studere. Nå ser han fram til å flytte til Oslo på nyåret. Han overtar etter Christian Wiik Kynsveen, som gir seg etter ett år i ledelsen.

Kvisvik innstilt på fire nye år som FO-leder

Bred erfaring fra kommunale tjenester

Hanne Glemmestad er innstilt som AU-medlem og leder for sosionomenes profesjonsråd. Hun er studieprogramansvarlig på bachelor i sosialt arbeid på Høgskolen i Innlandet.

Glemmestad har tidligere vært fylkesleder i FO Oppland, og har flere år bak seg i profesjonsrådet for sosionomer. Valgkomiteen vektlegger Glemmestads brede erfaring fra kommunale tjenester, som ansatt og leder i sosialtjenesten, som prosjektleder innen rusforebyggende arbeid og som Nav-leder.

– Hanne Glemmestad er opptatt av å være til stede der ting skjer, være en aktiv påvirker og tydelig stemme for de svake i samfunnet, sier komitéleder Ingebrigtsen.

– Det blir spennende å jobbe med sosialt arbeid som fag fra et annet perspektiv. Jeg har gjort det i praksisfeltet og i utdanningssektoren. Nå blir det mer overordnet politiske jobbing. Jeg ser fram til å videreutvikle faget, og FO, sier Glemmestad.

– Sosialt arbeid må styrkes

Glemmestad er utdannet sosionom og har master i velferdspolitikk. Hun kjenner utdanningssektoren godt, og er opptatt av utdanningspolitikk. Hun er også svært opptatt av at faget sosialt arbeid må styrkes i Nav og i arbeidsinkludering.

– Sosialt arbeid må befeste og styrke sin plass i velferdstjenestene, mener hun.

Glemmestad har blitt spurt om verv i ledelsen tidligere også, men har da sagt nei på grunn av små barn. Nå er både de to døtrene og en bonussønn voksne, og Glemmestad er klar for ukependling mellom Gjøvik til Oslo.

Hun overtar vervet etter Kathrine Haugland Martinsen, som takker for seg etter fire år i ledelsen.

– Kan jobbe godt i lag

De tre andre i ledelsen, Mimmi Kvisvik, Marianne Solberg og Marit Selfors Isaksen har sagt ja til gjenvalg. De er innstilt av valgkomiteen til å fortsette i sine verv som henholdsvis forbundsleder, nestleder, AU-medlem og leder for profesjonsrådet for vernepleiere.

Komiteen mener at de tre som fortsetter, sammen med de to som gir seg, har vært en klar og tydelig ledelse for FO. De har ledet forbundet gjennom stor omstilling, og nyter tillit både i og utenfor organisasjonen, understreker Einar Ingebrigtsen.

– Ved å innstille Hanne Glemmestad og Ole Henrik Kråkenes i tillegg, tilfører vi både stort engasjement, faglig styrke og kompetanse fra dagsaktuelle saker som det jobbes med i FO-land. Det er valgkomiteens oppfatning at vi får en ny ledelse som vil kunne jobbe godt i lag og som vil videreføre viktig arbeid i organisasjonen.

FO i nord: – Vi frykter at vi vil miste medlemmer

21.10.2019
09:42
21.08.2023 17:14