JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Drag Syndrom!

Noe sier «klikk» i hjernen når Horrora Shebang, Miss Gaia Callas og King Justin Bond fyller scenen.

Eirik Dahl Viggen

07.12.2018
13:06
03.05.2022 08:04

edv@lomedia.no

Forvandlingen er i gang. Ikke lenger en bruker, ikke lenger en beboer, men et vilt, frittstrømmende vesen. Sminken som legges lag for lag er ikke et skall, det er et medium til å bryte den sosiale muren.

Eirik Dahl Viggen

Don’t call me gorgeous, I’m a devil! Jeg elsker dette. Jeg føler meg sprø! Spent! Selvsikker! Fokusert!

«King» Justin Bond (19) bor i London sammen mor. Dette er første tur til utlandet sammen med Drag Syndrome. Gruppa, der alle artistene har Down syndrom, opptrådte på utestedet Elsker, i Oslo 9. og 10. november. De toppet plakaten under et litt aparte juleshow som samlet kjente norske drag- og burlesque-artister foran et mildt sagt entusiastisk publikum.

Eirik Dahl Viggen

Frigjøring

Drag Syndrome springer ut av Culture Device, et kulturprosjekt for utviklingshemmede basert i Sør-London. Ambisjonene er høye, flere av deltakerne er allerede proffe artister. Horrora Shebang, på hverdager Otto Baxter, har som filmregissør blitt nominert til den prestisjefylte BAFTA-prisen.

De tre som turnerte Oslo og Stockholm i november har vært med i et halvt til halvannet år. Inspirasjonen kommer fra klassisk opera, James Bond og Rocky Horror Picture Show. En potent miks.

- Dette er omvendt integrering, mener vernepleier og show-impressario Carina Carlsen.

- Dette er omvendt integrering, mener vernepleier og show-impressario Carina Carlsen.

Eirik Dahl Viggen

– Jeg vil utfordre synet på utviklingshemmede som søte, blide og glade i godterier, sier hun som booket Drag Syndrome til Oslo, Carina Carlsen.

Hun er vernepleier og kroppsdebattant, best kjent som burlesque-fenomenet Fifi von Tassel.

Daniel Smith blir Miss Gaia Callas.

Daniel Smith blir Miss Gaia Callas.

Eirik Dahl Viggen

Eirik Dahl Viggen

Eirik Dahl Viggen

– Dette er voksne mennesker, med egen vilje og egen identitet. Denne gjengen er kunstnere, med en skapertrang og et eksponeringsbehov, sier Carina Carlsen.

Hele juleshowet, inklusive norske opptredener innen drag- og burlesque-registeret og en erotisk førjulsfortelling, var tolket for hørselshemmede.

Eirik Dahl Viggen

Rått parti

Horrora Shebang, en stram figur i tettsittende svart bodysuit, bryter fram av glitterstrimlene, svinger ridepisken over publikum og slenger noen (u)passende gloser før Divines 80-tallsrytmer pumpes ut over måpende nordmenn.

– I’m gonna steal the show, Steal the show – There ain’t nobody better than me – Can’t you see? – Look at me!

Se på meg!

07.12.2018
13:06
03.05.2022 08:04