FO støtter Monica Opke

Studentleder Nathaniel Kristoffersen ble kraftig provosert over DHL på den internasjonale støttemarkeringen for Monica Okpe. I dag fikk han FOs landsstyre med seg på en støtteerklæring.
12.10.2011
18:32
16.12.2013 17:18

solfrid.rod@lomedia.no

- De DHL-ansatte som brukte pausen sin til å delta på markeringen på Ulven, ble trukket i lønn og fikk skriftlig advarsel. DHL viser en total mangel på respekt for arbeidslivets spilleregler, sier Kristoffersen.

Klubbleder DHL Supply Chain på Ulven i Oslo, Monika Opke, ble avskjediget tidligere i år. Arbeidsgiver DHL hevder ureglementert fravær er årsaken.

Norsk og internasjonal fagbevegelse mener imidlertid dette er et påskudd for å kvitte seg med en brysom tillitsvalgt.

- Monica Opke var profilert i spedisjonsstreiken i vår. Dette er et angrep på en tillitsvalgt. Og som det ble sagt på støttemarkeringen: Et angrep på en er et angrep på alle. Derfor mener jeg det er viktig at alle forbund uttrykker støtte til henne, sier Kristoffersen.

”FO ser på denne avskjedigelsen som et brudd på tillitsvalgtes rett til å utføre sitt verv uten fare for represalier. FO ønsker med denne uttalelsen å stille eg bak Monika Opke, NTF og LO sitt krav om å gi Monica Opke jobben tilbake i DHL, heter det i uttalelsen fra landsstyret.

Hele uttalelsen og flere andre fra FOs landstyre finner du her.

12.10.2011
18:32
16.12.2013 17:18