JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ostling blir direktør i Barne- og familieetaten i Oslo

Ostling har hatt sentrale lederroller i det statlige barnevernet, både i Bufdir og Barne- og familiedepartementet.
Kjetil Andreas Ostling går fra stilling i Bufdir til Oslo kommune.

Kjetil Andreas Ostling går fra stilling i Bufdir til Oslo kommune.

Bufdir

anne@lomedia.no

Kjetil Andreas Ostling vil tiltre i september 2023, ifølge pressemeldingen fra Oslo kommune. Byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll sier i pressemeldingen at hun er glad for å få en dyktig ny direktør i etaten.

– Å beskytte barn og unge er et av de viktigste oppdragene til fellesskapet. Barne- og familieetatens arbeid er helt sentralt for å sikre trygge rammer for barn og unge i sårbare situasjoner i Oslo. Jeg er glad for at vi får en som skal følge opp dette viktige arbeidet videre, sier hun.

Utdannet barnevernspedagog

Ostling er utdannet barnevernspedagog og har master i verdibasert ledelse fra VID vitenskapelige høgskole. Han har jobbet med barnevern i nesten 30 år.

Han har vært miljøterapeut ved Borger With ungdomsinstitusjon, og han har senere vært avdelingsdirektør i Barne- og familieetaten.

Ostling har hatt flere sentrale lederroller i det statlige barnevernet, både i Bufdir og Barne- og familiedepartementet. Han har også hatt en rekke ulike roller i både fagbevegelsen og i politikken.

Ostling vil bli øverste leder for Barne- og familieetatens 960 ansatte. Stillingen er et åremål på seks år med mulighet for fornyelse en gang.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven.

Han viser til at Oslo har en spennende kombinasjon av parlamentarisk styresett, store bydeler, geografisk nærhet og en fagetat som driver spesialiserte barnevernstjenester og bolig og avlastningstiltak for barn med funksjonsnedsettelser og alvorlige sykdommer.

– Organiseringen gir unike muligheter for å sikre et helhetlig og koordinert tilbud i Oslo, sier Ostling i pressemeldingen.