JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vold ingen privatsak

Randi Reese tildelte Trondheim Women International Network (TWIN) FOs pris i forbindelse med FNs internasjonale dag mot vold mot kvinner.
25.11.2010
15:58
16.12.2013 14:44

eirik.dahl.viggen@lomedia.no

Edhija Mahic mottok prisen på vegne av TWIN. Prisen er en sjekk på kr. 10 000. Organisasjonen ble startet etter et møte mellom kvinner med ulik etnisk bakgrunn 8. mars i år.

– Det er bestandig det offentlige som tar opp temaet tvangsekteskap. Man skal alltid fortelle disse kvinnene hvordan de skal forholde seg til det. Men det er viktig at kvinner selv kan fortelle og dele erfaringene sine, sier Mahic til Fontene.

TWIN bygger nettverk mellom kvinner fra ulike kulturer, for å spre kunnskap om kvinners rettigheter og dele erfaringer. Noe mange erfarer, er tvangsekteskap.

– Medlemmene våre er et mangfold av kvinner fra forskjellige kulturer som vil bygge opp et fellesskap sammen, sier Mahic.

Må vise fram volden

– Flere av dere husker den kampen det var å få etablert krisesentrene i sin tid. Det ble sagt at det var en privatsak. Men vold mot kvinner er maktutøvelse. Det er ikke en privatsak, sa FO-leder Randi Reese da hun delte ut prisen på FO-kongressen i ettermiddag.

Forbundet ville gi prisen til en lokal organisasjon siden kongressen foregår i Trondheim denne gang.

Opptil en tredjedel av verdens kvinner utsettes for vold, men langt fra alt behandles medisinsk eller registreres, påpekte Reese.

Et tusentall kvinner er dessuten på flukt i Norge på grunn av menns vold. Det må synliggjøres, ikke forbigås i stllhet, mener forbundslederen.

Prisen inngår som del av FOs kvinnepolitikk.

TWIN har rundt 80 medlemmer og er basert i Trondheim, hvor de låner lokaler av Kirkens Bymisjon/Batteriet. Organisasjonen vil bruke prispengene til å holde seminar om tvagsekteskap, i samarbeid med krisesenteret, barnehus og FO.

25.11.2010
15:58
16.12.2013 14:44