JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Snart ny FO-ledelse

På søndag heter FO-lederen ikke lenger Randi Reese. Rigmor Hogstad blir FOs nye ansikt utad.
22.11.2010
09:53
16.12.2013 14:40

mia.paulsen@lomedia.no

Alt tilsier at FO-kongressen, som begynner onsdag, følger innstillingen fra valgkomiteen og stemmer inn Rigmor Hogstad som ny leder på lørdag.

Hogstad er nå leder av FOs Oslo-avdeling og er kjent som en dedikert tariffpolitiker. Hun er blant annet meget opptatt av likelønn, og jobbet iherdig for et godt likelønnsoppgjør i Oslo i år.

41-åringen, som forøvrig blir 42 mandagen etter kongressen slutter, var ferdig barnevernpedagog i 1991. Hun har i seks år sittet i FOs landsstyre og er dessuten nestleder i LO Oslo.

Nestledere

De tre nestlederne blir Cato Brunvand Ellingsen (vernepleier), Mimmi Kvisvik (sosionom) og Ellen Galaasen (barnevernpedagog).

Mimmi Kvisvik (52) tar gjenvalg etter en periode i FO-ledelsen. Kvisvik ser fram til å ha spesielt ansvar for kampanjen ”Uredde stemmer” i kommende periode. Hun kom fra stilling som seksjonsleder for helse, omsorg og sosiale tjenester i Notodden kommune, og har fortsatt base på Notodden.

Erstatter Kjøllmoen

Bergenseren Cato Brunvand Ellingsen (38) er innstilt som ny nestleder etter Siv Karin Kjøllmoen. Hun trekker seg etter to perioder i FO-ledelsen.

Ellingsen ble ferdig utdannet som vernepleier i 1998 og har vært fagkonsulent på FO-kontoret siden 2006. Han er oppfatt av yrkesfag og sosialpolitikk, og brenner for arbeid med psykisk utviklingshemmede. Han skriver sin egen blogg, http://vernepleieren.wordpress.com/ som han håper å kunne videreføre.

Populært forslag

Ellen Galaasen (39) blir ny tredje nestleder etter Kjetil A. Ostling. Galaasen har mange års erfaring fra Oslo-barnevernet. Hun er meget engasjert i yrkesfaglig arbeid, og har tatt en rekke videreutdanninger innenfor arbeid med barn og ungdom og veiledning. I 2006 ble hun fagkonsulent i FO. Valgkomiteen forteller at Galaasen har blitt foreslått av mange avdelinger og personer. Hun har tidligere sagt nei til toppverv av familiære grunner.

Flere inn?

Det er fremmet forslag om å utvide FOs toppledelse med en eller to personer. Det vil i så fall bety en vedtektsendring som eventuelt vedtas fredag. Skulle så skje, knytter det seg spenning til hvem dette blir. Valgkomiteen vil ikke kommentere dette, men kongressen vil sannsynligvis bli bedt om å velge disse sammen med resten av AU på lørdagen.

Første barnevernpedagog

Rigmor Hogstad blir den første barnevernpedagog som leder FO. Hun er partipolitisk uavhengig. De to første lederne, Oddrun Remvik og Randi Reese, er begge er sosionomer og SVere.

FO ble dannet ved å slå sammen Norsk Barnevernpedagogforbund, Norsk Vernepleierforbund og Norsk Sosionomforbund i 1992.

FOs kongress, som varer fra onsdag til søndag, tilsvarer andre forbunds landsmøter. Fra og med neste gang vil «landsmøte» bli den rette betegnelsen.

22.11.2010
09:53
16.12.2013 14:40