JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hard innsparing i barnevernet

Bufetat barnevern skal spare 100 millioner innen utgangen av året. Dette fikk de tillitsvalgte beskjed om på et møte i dag.
08.09.2008
15:40
16.12.2013 06:38

Regiontillitsvalgt Patrik Dahlkvist i Bufetat Øst forteller at innsparingen i hans region blir på 25.9 millioner kroner. Fagteamene får beskjed om å unngå for enhver pris å plassere barn i private institusjoner. Denne politikken, som allerede har vært fulgt en stund, skal bli ytterligere mer restriktiv. Barna skal enten plasseres i de statlige institusjonene, eller ikke i institusjon i det hele tatt. Dette er en linje som FO har advart sterkt mot flere ganger.

Alltid behov

– Tilbudet må være differensiert slik at det er mulig å skreddersy et godt faglig tilbud til hvert barn og de får det de trenger. Det vil alltid være behov for å bruke institusjoner for kortere eller lengre tid. Ikke alle barn kan bo i familier, og ikke alle ønsker det. En del ungdommer sier at de har allerede mor og far og de ønsker seg ikke nye, forteller Patrik Dahlkvist. Han mener det vil bli svært vanskelig for fagpersoner å følge et slikt direktiv.

I Østfold har to barneverninstitusjoner blitt gjort om til institusjoner for enslige mindreårige asylsøkere. Dermed får de en annen budsjettsituasjon, og BUFetat har spart millioner.

Dahlkvist forteller at sterkt pressede fagteam i Bufetat nå får beskjed om å ta en ny runde med kommunene for å gå gjennom mulighetene i hver barnevernsak for å unngå institusjonsplassering. – Fagteamene er enormt presset, og har allerede samarbeidsproblemer i forhold til kommunene, sier han.

– Innsparingene vil dessuten bli tatt på driftsutgiftene og innebærer blant annet at det ikke holdes kurs i høst, at planlagte innkjøp, f. eks. av biler, ikke skjer, og at det ikke skal brukes eksterne konsulenter, forteller Dahlkvist.

08.09.2008
15:40
16.12.2013 06:38