JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk fram FOs perspektiv

Randi Reese mener at hennes utspill om Unio-streiken har ført til at FO har fått fram sine perspektiver.
28.05.2008
15:46
16.12.2013 05:27

Det har ikke vært mulig å få tak i FO-leder Randi Reese i dag. Men hun har sent ut en epost for å forklare sine utspill i forbindelse med Unio-streiken.

Der skriver hun følgende:

” For FO er det viktig å få fram følgende perspektiver:

Rammene for lønnsoppgjørene i offentlig sektor må være høyere enn privat sektor fordi offentlig sektor har langt lavere lønnsnivå enn privat sektor. For høyskolegruppene utgjør lønnsforskjellen ca 100 000 kr.

Rammene for oppgjørene i KS, staten og Oslo kommune har i år vært noe høyere enn privat sektor. Dette angir en riktig retning.

Utdanningsgrupper med samme utdanningslengde må ha de samme minstelønnssatser innad i offentlig sektor. For utdanningsgrupper som har 16 års ansiennitet og like lang utdanning er det i dag en forskjell på ca 40 000 kr på mistelønnssatsene i KS-området.

Disse perspektivene ønsker vi å synliggjøre i ulike sammenhenger og i den pågående debatten har FO fått fram disse perspektivene. Noen hevder at vi med dette har gått til angrep på streikeretten fordi vi har tatt opp sentrale problemstillinger for oss. FO har i denne sammenhengen aldri hevdet at streik som lønnspolitisk virkemiddel ikke er et legitimt virkemiddel. Vi har arbeidet for å få fram viktige utfordringer for våre medlemmers lønnsforhold.

Randi Reese

Forbundsleder”

28.05.2008
15:46
16.12.2013 05:27