JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO-tillitsvalgt blir varaordfører

Hallgeir Amdal har stått på som hovedtillitsvalgt for FO-medlemmene i Sauda. Nå går det mot slutten i den rollen. Til sin egen forbløffelse er han nemlig i ferd med å bli varaordfører etter et brakvalg for Arbeiderpartiet i kommunen.
13.09.2007
10:18
16.12.2013 02:14

Arbeiderpartiet i Sauda fikk 51.8 prosent av stemmene og får dermed både ordfører og varaordfører. Til alt overmål vil kommunestyret bestå av ti kvinner og ni menn. I Arbeiderpartiets gruppe blir det seks kvinner og fire menn. – Resultatet viser en veldig tillit fra folk, noe som gir et godt utgangspunkt. Det er kjempekjekt. Og samtidig bør det gjøre oss litt ydmyke, sier Hallgeir Amdal, som karakteriserer kjønnsfordelingen som ”knallbra”.

Hallgeir Amdal berømmer ordfører Laura Seltveit og gir henne mye av æren for valgsuksessen. Sosionomen understreker at han selv er ny i politikken, og kjenner den best fra rollen som tillitsvalgt. Til vanlig er han sosialkonsulent og skal jobbe i det nyåpnede Nav-kontoret. Nå blir han etter alle solemerker varaordfører i 20 prosent av arbeidstiden.

For folk flest

– Arbeiderpartiet har ført en politikk som passer for folk flest. Etter magre år har den rødgrønne regjeringen skjønt at kommunene må ha mer, og her i Sauda har det vært forvaltet på en måte som folk synes om. Jeg var også med da det var lite penger og de som styrte kommunen måtte høvle i budsjettene. De tillitsvalgte ble tatt med i prosessen, og vi opplevde at kommuneledelsen tok folk på alvor, sier Amdal.

– Hvordan vil du profilere FO-saker i din nye rolle? – Det er litt tidlig å svare på. Men vi i FO jobber alle med folk. Jeg er opptatt av at vi skal ha brukerne i sentrum, ikke tenke på folk som tall og utgifter. I valgkampen ville jeg være talsperson for dem som ikke er så gode til å tale sin egen sak, brukerne av sosialtjenesten.

– Vil du øke sosialhjelpssatsene? – Det kan jeg ikke svare bastant på nå. Men de skal i alle fall ligge på statens anbefalte nivå.

13.09.2007
10:18
16.12.2013 02:14