FO fornøyd med lønnstillegg
NAVO Helse-oppgjøret kom i havn i går. – Tilleggene i oppgjøret medfører et kraftig reallønnsøkning for våre medlemmer, sier forbundsleder Randi Reese.
For ansatte i stillingsgruppe 4 og 5, henholdsvis høgskoleutdannede og høgskoleutdannede med spesialutdanning, gis et generelt tillegg på 4,6 % med virkning fra 1.8.2007. Det generelle tillegget er minimum fra ca 12 400 kroner. De av FOs medlemmer som er i stillingsgruppe 5 med minst 16 års ansiennitet får minimum ca 22 000 kroner.
- Tilleggene i NAVO Helse vil samlet sett gi en noe bedre uttelling enn det som pr. i dag er avtalt for privat sektor. Om dette medfører at vi minsker forskjellene mellom offentlig og privat sektor vil vi ikke få svar på før neste år, sier forbundsleder Randi Reese.
Inkludert i tillegget er det allerede avtalte tillegget på 6 000 kronene, som skulle utbetales fra 1.5.2007. Det vil først bli utbetalt sammen med det nye tillegget.
Ikke lokale forhandlinger
Det ble ikke satt av midler til lokale forhandlinger. Dette er FO fornøyd med.
- FO hadde som krav at lønnsøkningen skulle skje gjennom de sentrale forhandlingene, noe vi fikk gjennomslag for da det ikke er satt av midler til B-dels forhandlinger. Dette gir en bedre og mer rettferdig fordeling av lønnsøkningen, sier Reese.
Felles minstelønnsatser for alle medlemmer i LO, YS og UNIO er videreført. Dette var et viktig krav fra LO-forbundene.
Undersøker deltid
Et partsammensatt utvalg skal kartlegge omfanget og årsakene til bruk av deltid i helseforetakene. De sentrale partene skal etablere en plan, samt drøfte tiltak, for lokale prosesser. Det skal også nedsettes partsammensatte utvalg lokalt som skal gjennomføre den lokale kartleggingen. Frist for kartlegging lokalt er satt til 1. november 2007.
Det eksisterende partsammensatte utvalget for kompetanseutvikling, skal utarbeide en handlingsplan for oppfølging av aktiviteter som ble planlagt for kompetanseutvikling, herunder faglig utvikling, veiledning og utarbeidelse av sikkerhetsopplæring i virksomheter hvor vold og trusler er et særskilt arbeidsmiljøproblem.
Siste nytt
Kristin Ugstad Steinrem er avdelingsdirektør for internasjonale tjenester i Bufdir.
Bufdir
Bollywood-filmen: – Viktig for oss å se hvordan filmen fremstiller norsk barnevern
– Norge er ikke vaksinert mot splittelse. Vi kan ikke ta demokratiet og våre verdier for gitt, sier kvinnen som har lovet å hedre sine døde venner med et liv i kamp.
Hanna Skotheim
Hun ble sosionom for å leite etter gullet i mennesker som sliter. Nå jakter Ina Libak kraften i et kriserammet Ap
Mye lest
Kristin Ugstad Steinrem er avdelingsdirektør for internasjonale tjenester i Bufdir.
Bufdir
Bollywood-filmen: – Viktig for oss å se hvordan filmen fremstiller norsk barnevern
Kulturkompetanse handler om å møte andre mennesker med åpenhet og interesse. Alle familier trenger å bli møtt med slik interesse, uavhengig av om de heter Olsen eller Chattarjee, skriver Eivind Meland og Bjørn Spord Thomassen i dette innlegget.
Skjerndump