JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO fornøyd med lønnstillegg

NAVO Helse-oppgjøret kom i havn i går. – Tilleggene i oppgjøret medfører et kraftig reallønnsøkning for våre medlemmer, sier forbundsleder Randi Reese.
10.05.2007
10:35
16.12.2013 01:04

For ansatte i stillingsgruppe 4 og 5, henholdsvis høgskoleutdannede og høgskoleutdannede med spesialutdanning, gis et generelt tillegg på 4,6 % med virkning fra 1.8.2007. Det generelle tillegget er minimum fra ca 12 400 kroner. De av FOs medlemmer som er i stillingsgruppe 5 med minst 16 års ansiennitet får minimum ca 22 000 kroner.

- Tilleggene i NAVO Helse vil samlet sett gi en noe bedre uttelling enn det som pr. i dag er avtalt for privat sektor. Om dette medfører at vi minsker forskjellene mellom offentlig og privat sektor vil vi ikke få svar på før neste år, sier forbundsleder Randi Reese.

Inkludert i tillegget er det allerede avtalte tillegget på 6 000 kronene, som skulle utbetales fra 1.5.2007. Det vil først bli utbetalt sammen med det nye tillegget.

Ikke lokale forhandlinger

Det ble ikke satt av midler til lokale forhandlinger. Dette er FO fornøyd med.

- FO hadde som krav at lønnsøkningen skulle skje gjennom de sentrale forhandlingene, noe vi fikk gjennomslag for da det ikke er satt av midler til B-dels forhandlinger. Dette gir en bedre og mer rettferdig fordeling av lønnsøkningen, sier Reese.

Felles minstelønnsatser for alle medlemmer i LO, YS og UNIO er videreført. Dette var et viktig krav fra LO-forbundene.

Undersøker deltid

Et partsammensatt utvalg skal kartlegge omfanget og årsakene til bruk av deltid i helseforetakene. De sentrale partene skal etablere en plan, samt drøfte tiltak, for lokale prosesser. Det skal også nedsettes partsammensatte utvalg lokalt som skal gjennomføre den lokale kartleggingen. Frist for kartlegging lokalt er satt til 1. november 2007.

Det eksisterende partsammensatte utvalget for kompetanseutvikling, skal utarbeide en handlingsplan for oppfølging av aktiviteter som ble planlagt for kompetanseutvikling, herunder faglig utvikling, veiledning og utarbeidelse av sikkerhetsopplæring i virksomheter hvor vold og trusler er et særskilt arbeidsmiljøproblem.

10.05.2007
10:35
16.12.2013 01:04