JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil lovfeste samarbeid

Tverrfaglig samarbeid om barn må lovfestes, og barnevernet må få rollen som koordinator. Det mener SVs Inga Marthe Thorkildsen, som holdt innledning for sosionomene på den yrkesfaglige konferansen under FO-kongressen.
25.11.2006
15:23
15.12.2013 23:51

En opplagt Inga Marte Thorkildsen møtte sosionomene på lørdag med invitasjon til dialog. Hun fortalte blant annet om sin interpellasjon i Stortinget tirsdag, da hun foreslo at barnevernet skal ha mulighet for å midlertidig stoppe samvær når barn lider under omsorgssvikt, vold og trusler. Hun støtter også entusiastisk opp om ideen om et Barnas Hus i likhet med det som finnes på Island, og hvor traumatiserte barn kan møte et koordinert hjelpeapparat samt påtalemyndigheten.

SV-politikerens engasjement for kvinner og barn er velkjent for mange, og hun har bedt om å få være observatør både i fengsel og hos barnevernet. Hun fortalte blant annet om et oppløftende møte med Sagene sosialkontor, hvor arbeidsformene er lagt opp for best mulig å møte behovene blant brukerne.

Barnerettsgruppe

Thorkildsen er i ferd med å skape en tverrpolitisk barnerettsgruppa på Stortinget etter mønster fra Sverige, og fortalte at Redd Barna skal være arrangør. Hun påpekte at det er behov for både lovendringer, ny politikk og nye rutiner i forhold til arbeid for utsatte barn.

På konferansen fikk deltakerne også en presentasjon av pioneren Lillian Bye, som var en pioner innen sosialarbeiderutdanningen i Norge. Det var sosionom Hanne Skedsmo og barnevernpedagog Ragnhild Bjørknes som hadde gjort Bye til tema for sin master-oppgave.Sosionom Cathrine Thorbjørnsen Halås, som arbeider hos fylkesmannen i Nordland, fortalte om småkommuneprosjektet i Nordland. Dette prosjektet har gitt spennende resultater som blant annet har vært presentert i FO-bladene.

25.11.2006
15:23
15.12.2013 23:51