JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO: Må oppgradere tjenestene

De nye arbeids- og verlferdstiltakene virker først med en vellykket gjennomføring av NAV-reformen, sier statsråd Bjarne Håkon Hansen.- Tiltakene forutsetter en klar oppgradering av tjenestene. Det sier meldingen svært lite om, sier FO-leder Randi Reese.
03.11.2006
16:55
15.12.2013 23:43

Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere etterlyser mer ressurser til å gjennomføre tiltakene.

- For at de gode intensjonene i meldingene skal se dagens lys trengs både sosialfaglig kompetanse og tilstrekkelig med ressurser. Å få flere over fra stønad til jobb er et møysommelig arbeid som både er tidkrevende og som setter store krav oppfølging og stabilitet. Derfor vil FO i tiden framover følge nøye med på at det følges nok ressurser med virkemidlene, både faglige og økonomiske, sier Randi Reese.

Meldingen er svært omfattende og Randi Reese legger til at FO ikke har fått tid til å sette seg inn i alle detaljene.

- Vi er avhengig av å lykkes med NAV-reformen. Gjør vi ikke det har vi et dårlig apparat å iverksette de nye tiltakene i, understreket arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen på pressekonferansen i dag.- NAV-reformen er en ekstremt utfordrende reform, men det er veldig viktig at vi lykkes med den. Derfor satser vi nå mye på de ansatte. Vi er avhengig av å øke kompetansen til de ansatte og skape en ny kultur, en NAV-kultur, der de ansatte greier å se helheten og brukeren.

- FO er positiv til NAV og er helt enig i at dagens system både kan forenkles og forbedres. Derfor er det positivt at regjeringen ønsker å slå sammen ordninger, gi mer tid til brukerne og mindre på administrasjon. Likevel er FO bekymret for at ikke alle brukere vil få den hjelpen de har behov for gjennom de tiltakene som er foreslått i meldingen, sier Resse.

03.11.2006
16:55
15.12.2013 23:43