JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sosionomer med SMS-tomler

Den typiske SMS-brukeren er ikke en fjortisjente i rosa genser og Miss Sixty-bukser. Det er en voksen kvinne, velutdannet og med jobb i helse- og sosialsektoren.
06.10.2005
10:21
15.12.2013 21:17

Det viser en undersøkelse markedsanalyseinstituttet In-Fact har gjort for Findexa. I helse- og sosialsektoren bruker over 90 prosent mobiltelefonen til å sende SMS. Ingeniørene kommer ikke så langt etter. Det er kvinnene som leder an i SMS-utviklnigen. 83 prosent av alle kvinner med mobiltelefon bruker tekstmeldinger, mens det for mennenes del er 72 prosent som gjør det samme. Men ikke uventet er det de yngste, uansett kjønn, som er ivrigst på tasting.– Jeg er jo ikke den villeste på sms. Men jeg bruker det en hel del. Mer enn pappaen min, sier Gunn Elisabeth Alm Thoresen, sosialkonsulent ved Sagene sosialkontor.

Ikke sms på jobb

Kollega Anne Løvlie er enig. Hun er heller ikke så imponert over generasjonen over.– Moren min skriver tekstmeldinger bare med store bokstaver, og uten mellomrom, ler hun. Begge tror de sender i gjennomsnitt fem meldinger om dagen, men det er veldig avhengig av om de kommer inn i en sms-dialog med noen eller ikke. De unngår å bruke sms som arbeidsredskap i jobben på sosialkontoret på Sagene. – Jeg har ikke helt lyst til å kombinere klienter og mobilnummeret mitt. Men vi skal kunne sende sms fra datamaskin, og jeg vet at det er en del kolleger som bruker det, sier Løvlie. Selv bruker verken hun eller Alm Thoresen akkurat den biten. Men de tror det kan være praktisk, særlig for å få kontakt med klienter som det ellers er vanskelig å nå.

Sparsomme og sosiale

De tror det er to grunner til at kvinner som dem bruker mye sms privat.– Vi er sosiale, og det er mange vi vil ha kontakt med. Jeg kan sende en hyggelig melding og spørre hvordan det går, og da holder jeg vennskap varmt, sier Løvlie.– Og så er vi jo litt fornuftige, og vet at det er billigere å sende en sms enn å ringe, for vi er jo sosiale, og når vi først ringer, vet vi at vi har lyst til å snakke lenge, sier Alm Thoresen.Både Løvlie og Alm Thoresen bruker sms til å lage avtaler og gi beskjeder. Og litt til flørting.– Det er lettere å si pene ting med sms. Og du kan bruke tid på å klekke ut morsomme svar, sier Løvlie, og forteller at det var enormt mye sms mellom henne og kjæresten i begynnelsen av forholdet.

06.10.2005
10:21
15.12.2013 21:17