Sosionomer med SMS-tomler
Den typiske SMS-brukeren er ikke en fjortisjente i rosa genser og Miss Sixty-bukser. Det er en voksen kvinne, velutdannet og med jobb i helse- og sosialsektoren.
Det viser en undersøkelse markedsanalyseinstituttet In-Fact har gjort for Findexa. I helse- og sosialsektoren bruker over 90 prosent mobiltelefonen til å sende SMS. Ingeniørene kommer ikke så langt etter. Det er kvinnene som leder an i SMS-utviklnigen. 83 prosent av alle kvinner med mobiltelefon bruker tekstmeldinger, mens det for mennenes del er 72 prosent som gjør det samme. Men ikke uventet er det de yngste, uansett kjønn, som er ivrigst på tasting.– Jeg er jo ikke den villeste på sms. Men jeg bruker det en hel del. Mer enn pappaen min, sier Gunn Elisabeth Alm Thoresen, sosialkonsulent ved Sagene sosialkontor.
Ikke sms på jobb
Kollega Anne Løvlie er enig. Hun er heller ikke så imponert over generasjonen over.– Moren min skriver tekstmeldinger bare med store bokstaver, og uten mellomrom, ler hun. Begge tror de sender i gjennomsnitt fem meldinger om dagen, men det er veldig avhengig av om de kommer inn i en sms-dialog med noen eller ikke. De unngår å bruke sms som arbeidsredskap i jobben på sosialkontoret på Sagene. – Jeg har ikke helt lyst til å kombinere klienter og mobilnummeret mitt. Men vi skal kunne sende sms fra datamaskin, og jeg vet at det er en del kolleger som bruker det, sier Løvlie. Selv bruker verken hun eller Alm Thoresen akkurat den biten. Men de tror det kan være praktisk, særlig for å få kontakt med klienter som det ellers er vanskelig å nå.
Sparsomme og sosiale
De tror det er to grunner til at kvinner som dem bruker mye sms privat.– Vi er sosiale, og det er mange vi vil ha kontakt med. Jeg kan sende en hyggelig melding og spørre hvordan det går, og da holder jeg vennskap varmt, sier Løvlie.– Og så er vi jo litt fornuftige, og vet at det er billigere å sende en sms enn å ringe, for vi er jo sosiale, og når vi først ringer, vet vi at vi har lyst til å snakke lenge, sier Alm Thoresen.Både Løvlie og Alm Thoresen bruker sms til å lage avtaler og gi beskjeder. Og litt til flørting.– Det er lettere å si pene ting med sms. Og du kan bruke tid på å klekke ut morsomme svar, sier Løvlie, og forteller at det var enormt mye sms mellom henne og kjæresten i begynnelsen av forholdet.
Siste nytt
De ansatte ved Nav Årstad er fortsatt preget etter drapet på en kollega for snart to år siden, forteller både leder og tilltisvalgt. Her et bilde fra kontoret i dagene etter drapet.
Torstein Bøe / NTB
Etter Nav-drapet i Bergen: 25 ansatte har sluttet hittil i år
Hanna Skotheim
Steile fronter i kjønnsdebatten skremmer fagfolk: – Vi er redde for å krenke
Mye lest
John Kjetil Støle mener politiets manglende kunnskap om hva sosialarbeidere gjør, kan få konsekvenser for hjelpen de gir.
Erling Slyngstad-Hægeland
John Kjetil har ofte vært frustrert på barnevernet. Nå blir han sosionom for å forstå dem bedre
Vi må forstå at det er skadelig å flytte barn så ofte som fem ganger, skriver Roar Lillebostad.
Colourbox/Privat