JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Johannessen på plass i FO-ledelsen

FOs ledelse er nå fulltallig etter siste årets turbulens. I formiddag ble Geir Johannessen enstemmig valgt til leder av seksjonsrådet for vernepleiere på ekstraordinært landsstyremøte, som foregikk på telefon i formiddag.
17.04.2013
12:52
16.12.2013 22:25

Før valget diskuterte landsstyret fram og tilbake om valget skulle foregå på telefonen i dag, eller om det skulle innkalles til et ekstraordinært landsstyremøte, med fysisk frammøte.

Et annet alternativ som ble diskutert var å utsette valget til neste ordinære landsstyremøte i juni. Årsaken til at AU innkalte til telefonmøte i dag var et ønske om at Geir Johannessen skal delta som delegat på LO-kongressen i begynnelsen av mai.

Forslag om utsettelse

Odd Ravn fra Akershus kom med konkret forslag om å utsette møte.

Kristine Hval Blekken fra Østfold mente det var viktig at valget skulle foregå på en måte som ikke kunne skape kritikk i ettertid.

– FO har knota til en del ting i kongressperioden. Og det har vært diskutert måten vi har gjort ting på. Vi i Østfold vil derfor at valget skal foregå i et ordinært møte.

Kontroversielt møte

De fire AU-medlemmene stemte for Ravns forslag. – Det er såpass kontroversielt å velge AU-representanter på telefon at ville være lydhøre overfor de som mener valget burde foregå på en annen måte, sier Ellen Galaasen som ledet møte i forbundsleder Mimmi Kvisviks fravær.

Stemmer fra Istanbul

Kvisvik deltok på møtet via telefon fra Istanbul sammen med AU-medlemmene Lars Semmerud og Tone Faugli, samt Nils Karlsholm fra seksjonsrådet for sosionomer. De fire deltar på det Europeiske møtet I ISFWs (The International Federation of Social Workers).

Enstemmig valgt

Det var ingen som krevde skriftlig avstemming, noe som ville ha krevd en utsettelse til et møte hvor det er mulig. Det var heller ingen som hadde motkandidater til valgkomiteens innstilling på vernepleier Geir Johannessen. Han ble dermed enstemmig valg. – Dette blir spennende. Nå skal jeg være med på å bygge organisasjonen, sier Johannessen i en kommentar til Fontene.

Grasrotas mann

Johannessen har organisasjonserfaring tilbake til slutten av 1980-tallet hvor han satt styret i Vernepleierforbundet i Vernepleierforbundet i Rana kommune. Han har sittet i tariffpolitisk utvalg i Nordlandsavdelingen i FO, vært studieleder i FO-Hordaland, Hovedtillitsvalgt i Osterøy kommune, Styremedlem i Hordalandsavdelingen. Vernepleieren har også sittet som vara i Landsstyret fra 2002 til 10. Siden da har han vært medlem i Landsstyret.

- Det er første gangen jeg har vært frikjøpt. Jeg har i alle år hatt verv ved siden av full jobb, så dette er nytt og spennende, sier Johannessen som skal ukependle fra Lonevåg i Osterøy kommune i Hordaland.

Det nyvalgte AU-medlemmet regner seg som grasrotas mann. – Hjertet mitt er knyttet til organisasjonsbygging fra klubbene. Det er viktig for å ivareta og verve medlemmer, for det er i klubbene sakene skapes og gjennomføres, sier Johannessen.

Han gleder seg til å ta fatt på arbeidet i FO-ledelsen. - Jeg er glad for at jeg ble valgt i dag. Nå får jeg vært med på LO-kongressen. Stortingsmeldingen om utviklingshemmede skal også komme før sommeren, den blir det interessant å jobbe med.

Endelig fulltallig

Ellen Galaasen er glad for at ledelsen i FO nå er fulltallig. – Vi kan bli et bra team. Nå håper jeg at organisasjonen stiller tydelige krav til oss. De må kunne forvente at vi fungere som øverste ledelse av forbundet. Vi har to år igjen av kongressperioden. Nå må vi få fokus på målene vi har satt oss og på resultater.

17.04.2013
12:52
16.12.2013 22:25