JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Egger til lederkamp

Neste uke velger FO ny leder. AU-medlem Ellen Galaasen gjør et siste forsøk på å få en annen leder enn Mimmi Kvisvik.
27.02.2013
16:22
16.12.2013 21:55

Ingen av oss i AU bør bli leder, skrev Ellen Galaasen i en epost til landsstyret og FOs avdelinger tirsdag ettermiddag.

Galaasen er medlem av arbeidsutvalget i FO og leder seksjonsrådet for barnevernpedagoger.

Skadelidende

Å velge en leder blant de sittende AU-medlemmene vil bare videreføre konfliktlinjer som gjør at medlemmenes interesser blir skadelidende, mener hun.

Hun uttrykker videre bekymring for arbeidsmiljøet for de ansatte ved forbundets hovedkontor i Oslo, som ifølge Galaasen har lidd under måten AU har ledet forbundskontoret på.

Trosser enstemmig valgkomite

Galaasen konkluderer med at FO trenger en leder utenfra for å sikre legitimitet internt og eksternt.

«Organisatorisk uro har preget FO gjennom flere år nå, og det trengs etter min vurdering en forbundsleder som er i posisjon til å stabilisere organisasjonen gjennom å utnytte det meningsspennet som preger FO», skriver Galaasen.

E-posten ble sendt ut bare en uke før FOs landsstyre skal velge ny leder, som etter alle solemerker blir Mimmi Kvisvik, konstituert leder siden Rigmor Hogstad gikk av i november.

Valgkomiteen satte utfordreren, statssekretær Henriette Westhrin, til side og leverte sist torsdag en enstemmig innstilling til fordel for Kvisvik.

Ønsker ro

Mimmi Kvisvik selv ønsker ro før valget.

– Hva synes du om e-posten som Galaasen sendte ut i går?

– Jeg ønsker ikke å kommentere det nå. Jeg ønsker at dette overlates til landsstyret, sier Kvisvik på telefon fra FO Finnmarks årsmøte i Saarisälke i Finland.

Hva er det første du vil gjøre som nyvalgt leder?

– Jeg er klar jeg. Kalenderen er full. Vi er midt i årsmøteturneen rundt til fylkesavdelingene. Jeg vil takke og fortsette å jobbe med de sakene som er påbegynt, ikke minst inn mot LO, som er den viktigste påvirkningskanalen vi har.

Rom og respekt

– Hvordan vurderer du samarbeidsklimaet i det nye AU, slik det ser ut foreløpig?

– Det er viktig at vi får jobbet oss fram til arbeidsro. Det betyr ikke at vi ikke kan være uenige, men det er viktig å gi hverandre rom og respekt for uenighet.

– Hvilke grep vil du ta for at det nye AU skal fungere fra dag en?

– Mitt bidrag er at jeg er god til å balansere det å være en markant leder samtidig som jeg inkluderer andre. Men det primære er å drive politikk, selv om det krever en organisasjon som fungerer.

27.02.2013
16:22
16.12.2013 21:55