JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tilbud til de sykeste barna

I dag åpner kompetansesenteret Samba dørene i Skien. Kompetansesenteret er landets første døgnåpne tilbud for barn med store hjelpebehov.

vibeke.liane@lomedia.no

Den siste tiden har SAMBA (SAMmen om Barna) hatt opptak av brukere. Målgruppen er barn fra 0 til 18 år med særlig vanskelig medisinsk og helsefaglig situasjon, og som trenger et tverrfaglig sammensatt tjenestetilbud.

– Jeg gleder meg til å jobbe i et tverrfaglig team av høyskoleutdannede fagfolk. Vi har mye å lære av hverandre, sier vernepleier Lise Sand.

Tverrfaglig team

Hun går inn i et team med 20 høyt kvalifiserte ansatte.

– Vi er sykepleiere, pedagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter og vernepleiere, forteller Sand.

Samba er et samarbeidsprosjekt mellom Skien kommune, Porsgrunn kommune og Sykehuset Telemark for kommunene i Grenland.

– Vi skal være tilretteleggere og utøvere av det kommunale habiliteringsarbeidet overfor barn med store og omfattende skader og funksjonshemminger, forteller Sand.

Hjelp til livskvalitet

Kompetansesenteret et en buffer mellom kommunen og de pårørende:

– Vi skal hjelpe foreldrene med å håndtere situasjonen, og å få livskvalitet i hverdagen, sier Sand.

Målgruppen er: Barn med omfattende og sammesatte kramper Barn med store ernæringsproblemer Barn som tidvis er avhengig av respiratorhjelp Barn med skader og reduserte funksjoner i indre organer Barn med store søvnforstyrrelser Barn og familier med tidvis omfattende avlastningsbehov Barn med store ervervede skader Terminale barn Barn og familier med behov som stiller store krav til kompetanse, omsorg og pleiefaglige holdninger og atferd

Kompetansesenteret har seks soverom for barna og foreldrene.