JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen streik for FOere i Oslo kommune: – Dette har vært et solid mellomoppgjør

Hovedtillitsvalgt for FO i Oslo kommune er fornøyd med resultatet etter mekling 17 timer på overtid.
Hovedtillitsvalgt for FO i Oslo kommune kan smile over årets mellomoppgjør.

Hovedtillitsvalgt for FO i Oslo kommune kan smile over årets mellomoppgjør.

Privat

hanna@lomedia.no

Som i resten av kommunene, sa Unio nei også i Oslo. Dermed tas 647 medlemmer i kommunen ut i streik. LO, YS og Akademikerne har godtatt meklingsresultatet. Det blir altså ingen streik for de 40 FO-medlemmene som sto klare i Oslo kommune.

Joachim Nybakke, hovedtillitsvalgt for FO, var forberedt på å møtes til streikemøte på Grønland allerede i morgentimene. Men meklingen dro ut, og resultatet kom ikke før nærmere 17 timer på overtid.

16.500 kroner

Årets oppgjør i hovedstaden ender på om lag samme nivå som resten av kommunal sektor. Det vil si at alle ansatte får en reallønnsvekst på minimum 16.500 kroner. I resten av kommunene for øvrig fikk FO-ere mellom 12.000 og 21.000 kroner i lønnstillegg.

Ligger du på lønnstrinn én til 32 får du et kronetillegg på 16.500 kroner. Ligger du på lønnstrinn 32 og oppover får du et tillegg på 3,45 prosent av lønna di. Sagt på en annen måte: Tjener du over 490.000 kroner får du prosenttillegg, mens tjener du under får du et kronetillegg på 16.500 kroner.

Sikret kjøpekraft

– Vi er fornøyde. Vi fikk oppnådd en økonomisk ramme på 2,83 prosent. Det er både med på å delvis kompensere mindrelønnsutviklingen fra i fjor, og det er høyere enn det vi ble tilbudt opprinnelig før bruddet i forhandlingene, sier Nybakke.

– Resultatet er også med på å gi sikret kjøpekraft ut ifra beregnet prisvekst. Jeg vil derfor si at dette har vært et solid mellomoppgjør, legger Nybakke til.

– Unio sine medlemmer går til streik også i Oslo kommune. Hva tenker du om det?

– Jeg har ikke lyst til å kommentere mye rundt hva de vurderer. Men vi er fornøyde med det resultatet vi har kommet fram til.

Spist innpå de mannsdominerte yrkene

Det er en sliten mann Fontene kommer i kontakt med rett etter at meklingen er ferdig torsdag. Men han understreker at det er det verdt.

– Det å holde ut dette døgnet er ikke vanskelig med så dyktige folk rundt seg. Jeg føler vi har oppnådd noe bra.

Nybakke er også fornøyd med er resultat han mener gir en god likelønnsprofil.

– Med dette resultatet tar vi igjen litt av frontfaget fra i fjor, og beveger oss litt ut fra frontfagsramma nå. I fjor ble vi hengende etter de mannsdominerte yrkene i industrien, men nå har vi spist litt innpå dem. Det mener jeg er viktig å nevne.

Ingen streik: – Jeg har ikke vært med på så bra lønnsoppgjør siden jeg ble sosialarbeider, sier hovedtillitsvalgt

Det er en klausul i protokollen som er undertegnet av LO, YS og Akademikerne om at dersom Unio får mer, skal det gis tilsvarende til de andre forbundene.