JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aktive FO-studenter sikrer ny medlemsrekord

Sogn og Fjordane leder an i rekrutteringen. Denne høsten har studentene i Sogndal stått i kø for FO-sekk og medlemskap.
FO-studentene i Sogndal. Dan Georg Dahlstrøm (øverst t.v.),  Sander Rød, Johannes Menzel Knudsen, Hanne Habbestad, Shagani Thangarajah, Anne-Linn Sekkingstad, Erika Haugland

FO-studentene i Sogndal. Dan Georg Dahlstrøm (øverst t.v.), Sander Rød, Johannes Menzel Knudsen, Hanne Habbestad, Shagani Thangarajah, Anne-Linn Sekkingstad, Erika Haugland

FO/Sunniva Krog

solfrid.rod@lomedia.no

FO har flere medlemmer enn noen gang: 29.623. Det betyr at forbundet kan nå målet om 30.000 medlemmer innen landsmøtet starter 20. november.

15 av 18 fylkesavdelinger kan vise til positiv vekst hittil i år. Best i klassen er FO Sogn og Fjordane, som har en vekst på 7,4 prosent. Deretter følger Telemark, Finnmark og Nordland.

– Studentene styrer løpet

Oppskriften er godt samarbeid med et aktivt studentlag, sier Jan Erik Haugland, fylkessekretær i Sogn og Fjordane .

Han mener det er viktig at det er FO-studentene som profilerer FO på høgskoler og universiteter. Det er de som er synlige i hverdagen på studiestedet og som står for aktivitet utover i semesteret. Samtidig gir ansvaret studentlaget eierskap til vervejobben og fagforeningen, mener fylkessekretæren. Han roser studentlaget i Sogndal for faglige og sosiale arrangementer som er attraktive for ferske studenter.

Noen av de nye studentene mener det er viktig å være organisert, og er først og fremst ute etter å finne ut av hvilke forbund de skal velge. Andre vet knapt hva en fagforening er, forteller Haugland.

– Vi må ta det på sparket etter hvem vi har foran oss. Noen er veldig interessert i forsikringsordningene, mens andre er opptatt av at FO er et profesjonsforbund.

OsloMet først ut med kjønnskvotering på barnevern. Andelen menn har økt fra 14 til 26 prosent

Sekk med fag og drikkeflaske

Denne høsten har det vært kø av studenter foran FO-studentenes stand, forteller lokallagsleder i Sogndal, Anne Linn Sekkingstad.

Hun og de andre i lokallaget inviterer seg inn i alle førsteklassene. Der forteller de litt om FO og lover at alle som oppsøker standen og melder seg inn samme dag får en FO-sekk fylt med fagstoff, drikkeflaske og brosjyrer.

Det er sekken og forsikringsordningene som er trekkplaster i første omgang, forteller Sekkingstad.

– Hvis vi begynner å snakke om hva FO-studentene jobber med når det gjelder rettigheter og politikk, kan det skremme folk. Det får heller komme etterhvert, sier hun.

Nest best noensinne

Totalt vokste FO med 427 medlemmer i august. Det er 1.044 flere enn på samme tid i fjor.

Antall yrkesaktive medlemmer vokser også, og ligger nå på 22.779.

«Første studentvervemåned er oppsummert den nest beste noen sinne. Det blir derfor svært spennende å se om vi klarer å holde trykket oppe i september og oktober. Med fortsatt god innsats vil målet på 30.000 medlemmer på landsmøtet være innenfor rekkevidde», heter det i en melding fra hovedkontoret til organisasjonsapparatet.

• Les også: Fylleslag og terrorvits kunne stoppa karrieren til «Henrik»