JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO

Vil du ha fagforeningen på øret? Nå kommer Sosialarbeiderpodden

FO lanserer sin egen podkast; Sosialarbeiderpodden. – Vi ønsker å løfte fram de ulike arbeidsfeltene og den innsatsen våre medlemmer gjør, sier initiativtaker Ole Henrik Kråkenes.
03.11.2022
15:45
03.11.2022 16:47

solfrid.rod@lomedia.no

I podkasten møter de tre profesjonsrådslederne Ole Henrik Kråkenes, Hanne Glemmestad og Marit Isaksen medlemmer til samtale om arbeidshverdagen i ulike tjenester. I de første episodene møter du en sykehussosionom og en miljøterapeut i skolen, samt ansatte i Nav, barnevern og rusomsorg.

– Vi ønsker først og fremst å løfte fram de ulike arbeidsfeltene og den innsatsen våre medlemmer gjør, men vi vil også invitere fagfolk, politikere og andre gjester som er aktuelle i forbindelse med ulike temaer, som for eksempel likelønn, tariffoppgjør og autorisasjon, sier Ole Henrik Kråkenes.

Han leder barnevernspedagogenes profesjonsråd og er den som først kom på ideen om en egen podkast fra FO.

Lisbeths kollega ble knivdrept på jobb: – Det er kjempetøft å høre alle detaljene som kommer nå

– Mye å fortelle

– Hvorfor skal FO lage podkast?

– Vi har veldig mye vi har lyst til å fortelle om, og podkast er jo noe folk kan lytte til på vei til jobben, i en pause eller når de støvsuger. Vi tenker det kan være et godt tillegg til andre kanaler, sier Kråkenes.

– Vi testet ut alternative plattformer under pandemien, og FOrskerfrokost er nå etablert som en kanal som når et visst publikum. Så nå er det på tide at FO også kaster seg på podkastbølgen, supplerer Marit Selfors Isaksen, som leder vernepleiernes profesjonsråd.

– Jeg tror veldig mange vil finne noe de liker. Selv blir jeg både stolt og ydmyk når jeg hører hva medlemmene våre forteller fra arbeidshverdagen sin, supplerer Hanne Glemmestad, leder av sosionomenes profesjonsråd.

– Det finnes veldig mange podkaster, også om de temaene dere skal dekke. Hvorfor skal folk lytte akkurat til FOs podkast?

– Mange av de podkastene er ganske spisset. Jeg tenker at vår podkast vil favne bredere, vi vil vise fram bredden i det sosialfaglige arbeidet. Det at FO både er en fagforening og et profesjonsforbund gir oss tilgang til mange ulike problemstillinger, sier Hanne Glemmestad, som leder sosionomenes profesjonsråd.

Programlederne, her ved Hanne Glemmestad (t.v.) og Marit Isaksen, vil gjerne ha tips fra lytterne om mulige temaer og gjester.

Programlederne, her ved Hanne Glemmestad (t.v.) og Marit Isaksen, vil gjerne ha tips fra lytterne om mulige temaer og gjester.

FO

Lavere terskel

Programlederne har tatt et kort kurs i produksjon av podkast, men satser ellers på Pippis berømte motto «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert». Det blir nok litt prøve-og-feile i starten, tror de tre. Foreløpig har det vært enkelt å skaffe gjester til podkasten. FO har et eget studio, men gjestene kan også delta via Teams. I de innspilte episodene deltar FO-ere fra Karasjok, Trondheim og Stord.

– Podkast oppleves nok som litt lavterskel. Det er lettere å si ja til det enn å snakke på en konferanse med 300 deltakere. Alle jeg har spurt hittil har sagt ja, sier Marit Isaksen.

Episodene vil vare i ca. 20 minutter, og det er planlagt en ny episode annenhver torsdag. De tre programlederne vil gjerne ha tips og ønsker om både temaer og mulige gjester.

Du finner Sosialarbeiderpodden der du vanligvis lytter til podkast.

Du finner Sosialarbeiderpodden der du vanligvis lytter til podkast.

FO

03.11.2022
15:45
03.11.2022 16:47