Barnevernspedagog og SV-politiker Kirsti Bergstø har fått ansvaret med å lede arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Barnevernspedagog og SV-politiker Kirsti Bergstø har fått ansvaret med å lede arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Adrian Nielsen

Arbeidsliv:

SVs Kirsti Bergstø blir arbeidsliv-topp på Stortinget

Som leder av Stortingets arbeidskomité har barnevernspedagog Kirsti Bergstø fått ansvaret med å behandle viktige områder som berører folks arbeidsliv.
18.10.2021
13:14
18.10.2021 14:37

aslak@lomedia.no

Ledelsen i Stortingets komiteer er nå fordelt, og det betyr blant annet at SV-nestleder Kirsti Bergstø skal lede arbeids- og sosialkomiteen.

– Arbeid- og sosialkomiteens arbeidsfelt er et av de viktigste områdene i kampen for å få redusert ulikhet i makt og rikdom i Norge. Det er en komité som behandler spørsmål som går dypt inn i folks arbeidsliv, økonomi og hverdag, sier SVs nestleder Kirsti Bergstø.

Aktuelt: Disse får en lønnsøkning på mellom 10.000 og 22.000 kroner

Utdannet barnevernspedagog

Kirsti Bergstø kommer opprinnelig fra Nesseby i Finnmark. Hun representerte Finnmark på Stortinget fra 2013 til 2017, men representerer Akershus fra 2021 etter å ha flyttet til Nittedal.

Bergstø er utdannet barnevernspedagog og har blant annet jobbet innen tjenester for mennesker med utviklingshemming og autisme, på krisesenter for voldsutsatte kvinner, Nav og hjelpetjenesten i Nesseby.

Portrettintervju: «Jævla hore. Du forsurer livet og burde bli voldtatt av ti negre». Kirsti Bergstø forstår at prisen for politikken blir for høy for noen. Selv nekter hun å holde munn.

Store og viktige saker

Bergstø etterfølger Frps Erlend Wiborg som leder av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

– De neste fire årene kommer store og viktige saker til å avgjøres i denne komiteen, sier hun.

– Det er spørsmål om et trygt og organisert arbeidsliv, om et Nav som er tilpassa folk, om at folk har lønn eller inntekt det går an å leve av og om velferdsstatens grunnmur. Det er et viktig arbeid som jeg gleder meg til å ta fatt på, poengterer Bergstø.

Nav-sjefen: Regjeringa har «store og gode ambisjoner» for Nav

18.10.2021
13:14
18.10.2021 14:37