JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Ole Henrik Kråkenes har representert FO i forhandlingene og meklingen.

Ole Henrik Kråkenes har representert FO i forhandlingene og meklingen.

Maud Lervik

Streik i NHO-området

Nå blir det streik: – Vi ser ingen grunn til at våre medlemmer i dette området skal tape lønnsmessig år etter år

FO og Fagforbundet ble ikke enige med NHO i nattens mekling. Dermed blir 80 ansatte tatt ut i streik fra lørdag morgen.
09.01.2021
10:05
09.01.2021 10:05

simen@lomedia.no

To av de ansatte er medlemmer i Fellesorganisasjonen (FO), resten er medlemmer i Fagforbundet.

Streiken berører ansatte ved omsorgs- og rehabiliteringsinstitusjoner i Agder, Innlandet og Troms og Finnmark. I tillegg er ansatte ved asylmottak og barnehager tatt ut i streik.

Tjener mindre enn sykepleierne

Bakgrunnen for at LO-forbundene FO og Fagforbundet ikke ble enige med arbeidsgiverorganisasjonen NHO om en ny tariffavtale, var store uenigheter om lønn. Sykepleierne i NHO-området har langt høyere minstelønn enn andre høyskolegrupper.

I 2019 valgte NHO å løfte sykepleierne i dette området opp på om lag samme nivå som alle andre sykepleiere. LOs medlemsforbund har krevd et tilsvarende lønnsløft for alle sine medlemmer. Det svarte NHO nei på.

– Vi snakker om en tariffavtale som gir for lav lønn for helt nødvendig kompetanse som våre medlemmer har. Det er ingen signaler på at NHO vil ta grep som trengs for å rette på disse skjevhetene. Da har vi heller ikke noe annet valg enn å gå ut i streik, sier Ole Henrik Kråkenes i FOs ledelse i en pressemelding.

Han har representert FO i forhandlingene og nattens mekling.

– Uakseptabelt

Ole Henrik Kråkenes og FO reagerer på at sykepleiernes minstelønn er løftet opp til et nivå tett på det sykepleiere i offentlig sektor tjener, uten at FOs medlemmer får samme løft.

– Det er uakseptabelt at det opereres med ulike avtaler og forskjellige lønns- og arbeidsvilkår for ansatte med høyskoleutdannelse. Dette skaper forskjeller på arbeidsplassen og i hele sektoren som må rettes opp, sier Kråkenes.

– Vi ser ingen grunn til at våre medlemmer i dette området skal tape lønnsmessig år etter år sammenlignet med andre arbeidstakere med tilsvarende utdanning og sammenlignbare arbeidsoppgaver, sier Kråkenes.

Streiken kan trappes opp

Ifølge FO vil streiken trappes opp fra torsdag 14. januar med ytterligere 42 medlemmer som tas ut i streik.

09.01.2021
10:05
09.01.2021 10:05