Marit Selfors Isaksen i FO-ledelsen mener det er udramatisk at lønnsforhandlingene blir utsatt.

Marit Selfors Isaksen i FO-ledelsen mener det er udramatisk at lønnsforhandlingene blir utsatt.

Hanna Skotheim

Jobber du på sykehus og lurer på hva du får i lønnsøkning? Da må du smøre deg med tålmodighet

Lønnsoppgjøret for deg som jobber på sykehus, poliklinikk eller DPS skulle startet i dag. Nå er forhandlingene utsatt til juni.
10.05.2021
14:00
10.05.2021 14:00

simen@lomedia.no

I forrige uke ble det brudd i forhandlingene mellom arbeidstakerorganisasjonen Unio, som representerer sykepleierne, og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter Helse, som representerer helseforetakene. Også kalt sykehusoppgjøret.

– Vi fikk i realiteten et tilbud langt under de ambisjonene vi har. Det eneste vi egentlig ville fått utover frontfaget med dette tilbudet, er applaus. Noe som selvsagt er totalt uakseptabelt, sa leder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, til Sykepleien.

Utsatt til juni

I dag skulle LO Stat og Fellesorganisasjonen (FO) startet forhandlingene som blant annet omfatter sosionomer, vernepleiere, velferdsvitere og barnevernspedagoger som jobber på sykehus, poliklinikk og Distriktspsykiatrisk senter (DPS).

– Vi er enige om å utsette forhandlingene. Det ligger ingen dramatikk i det, det har skjedd før når det ikke foreligger resultater i de andre lønnsoppgjørene i offentlig sektor, sier Marit Selfors Isaksen i Fellesorganisasjons (FO) ledelse.

Hun representerer FO, som sammen med LO Stat, skulle startet forhandlingene med Spekter Helse i dag. Men raskt ble partene enige om at forhandlingene blir utsatt til juni.

Brudd i kommuneoppgjøret. Nå blir det mekling

Spår krevende forhandlinger

– Hvorfor utsetter dere forhandlingene mens Norsk Sykepleierforbund endte med et brudd i forhandlingene?

– Det er vanskelig å si. Jeg forholder meg til at det er en god løsning at vi avventer til de andre oppgjørene i offentlig sektor er ferdig. Det tror jeg FOs medlemmer kan ha en fordel av, sier Isaksen.

– Blir det krevende forhandlinger i år?

– Det sa vi sist også, men ja, det tror jeg det blir. Våre medlemmer har selvfølgelig en forventning om å få uttelling for kompetanse og jobben som er gjort i år, i en tid landet er i en krevende økonomisk situasjon, sier Isaksen.

Kan bli streik i offentlig sektor

De andre lønnsoppgjørene i offentlig sektor har endt med brudd. I staten, KS (kommunesektoren) og Oslo kommune skal partene møtes hos Riksmekleren 26. mai. Blir ikke partene enige der, blir det streik.

Når forhandlingene i Spekter Helse kommer i gang igjen, avhenger av hva som skjer i staten, KS og Oslo kommune, men det blir tidligst i starten av juni.

Dermed går oppgjøret til mekling hos Riksmekleren. Det er ikke satt en dato for meklingsstart.

I dag startet forhandlingene mellom Spekter og LO Stat, som Fellesorganisasjonen (FO) er en del av. De skal forhandle ny lønn for vernepleiere, sosionomer, barnevernspedagoger og velferdsvitere.

Men før forhandlingene kom i gang, ble det avgjort at lønnsforhandlingene blir utsatt.

10.05.2021
14:00
10.05.2021 14:00