JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny forbundsledelse valgt med stående applaus

Jubelen ville ingen ende ta da FO lørdag ettermiddag valgte ny forbundsledelse. Fem dyktige lagspillere, ifølge valgkomiteen.
Ina Libak (f.v.), Lisbeth Grandalen, Marianne Solberg, Ole Henrik Kråkenes og Marit Selfors Isaksen  skal lede FO de neste fire årene.

Ina Libak (f.v.), Lisbeth Grandalen, Marianne Solberg, Ole Henrik Kråkenes og Marit Selfors Isaksen skal lede FO de neste fire årene.

Skjalg Bøhmer Vold

solfrid.rod@lomedia.no

Marianne Solberg overtar som leder og får med seg nestleder Lisbeth Grandalen, Ole Henrik Kråkenes, Ina Libak og Marit Selfors Isaksen.

Valgkomiteens leder Einar Ingebrigtsen la vekt på at de fem er dyktige og engasjerte hver for seg og at de samtidig er lagspillere som vil utfylle hverandre på en god måte.

– Marianne Solbergs styrke er evnen til å rette blikket framover. Hun er strategisk, målbevisst og nyter stor tillit i LO, sa Ingebrigtsen.

– Jeg vil at vi skal holde takta oppe på endringsvilligheten, sånn at vi klarer å henge med i tida og være relevante for profesjonene våre, sa Solberg til Fontene i forkant av valget.

Marianne Solberg tar mot salens hyllest.

Marianne Solberg tar mot salens hyllest.

Skjalg Bøhmer Vold

Lisbeth Grandalen overtar nestledervervet etter Solberg. Ingebrigtsen beskrev henne som kunnskapsrik, energisk og med gode lederegenskaper og gode evner til å lytte. Hun har lang fartstid som sosionom i sosialtjeneste og på sykehus, har ledet FO Oppland i flere år og kommer nå fra en stilling i LO Innlandet.

– Hun er en lagbygger som utfordrer andre på en positiv og faktabasert måte, sa Ingebrigtsen.

En glad nestleder Lisbeth Grandalen

En glad nestleder Lisbeth Grandalen

Skjalg Bøhmer Vold

Ole Henrik Kråkenes ble gjenvalgt som barnevernspedagogenes profesjonsrådsleder. Han er en sterk stemme for utsatte barn, og representerer kontinuitet i ledelsen, mener valgkomiteen.

– Han er engasjert og kunnskapsrik. Det er en styrke for FO at han fortsetter, sa Ingebrigtsen.

Ole Henrik Kråkenes klar for fire nye år.

Ole Henrik Kråkenes klar for fire nye år.

Skjalg Bøhmer Vold

Ina Libak kommer inn som sosionomenes profesjonsrådsleder. Hun brenner for at FO skal være en sosialpolitisk kraft i samfunnet og har stort nettverk, påpeker valgkomiteen.

– En referanse sier at hun har en X-faktor når det gjelder å nå fram med et budskap. Hun er et lys som tenner andre lys, refererte Ingebrigtsen.

Ina Libak klappes inn i FO-ledelsen.

Ina Libak klappes inn i FO-ledelsen.

Skjalg Bøhmer Vold

Marit Selfors Isaksen fortsetter som leder for vernepleiernes profesjonsråd. Ingebrigtsen beskrev henne som en uredd stemme for de menneskene vernepleiere jobber med, et område der hun også har bidratt til en vitenskapelig artikkel.

– Hun er en brobygger og en særdeles viktig brikke i forbundsledelsen.

Marit Selfors Isaksen er gjenvalgt.

Marit Selfors Isaksen er gjenvalgt.

Skjalg Bøhmer Vold